FILMEZZUNK.HU
Robin Williams legjobb filmjei

15 Robin Williams film, amit mindenképpen látnod kell

35236

10. A kétszáz éves ember (Bicentennial Man, 1999)

A Martin család legújabb tagja, Andrew (Robin Williams), a háztartási robot, akit arra programoztak, hogy némán és kötelességtudóan teljesítse tulajdonosai minden kívánságát. Csakhogy Andrew különbözik a többi robottól, mindenbe beleszól, saját véleménye van, sőt érzelmekre is képes, és beleszeret a kislányba, akire vigyáznia kell. Andrew-nak megadatott a halhatatlanság, ám ő mégis halandó életre vágyik.

A kétszáz éves ember (Bicentennial Man, 1999)

Tudtad, hogy…?

… a robotok három törvényét Isaac Asimov alkotta meg?

9. Jumanji (1995)

Miután Alan rátalál a tiktokzatos Jumanji-táblára, leül játszani Sarah-val. Ekkor azonban a 12 éves fiú egy pillanat alatt eltűnik, és Jumanji dzsungelvilágában találja magát. Csak akkor kerülhetne ki a csapdából, ha valamelyik játékos egy meghatározott számot dobna. Alan 26 évre az őserdő foglya marad, egészen addig, ameddig két fiatal, Judy és Peter meg nem találják a társasjátékot. A férfi azonban csak akkor szabadulhat ki, ha a két gyermek megtalálja a felnőtt Sarah-t.

Jumanji (1995)

Tudtad, hogy…?

… a filmet sokan kritizálták azért, mert annak ellenére, hogy családi filmként reklámozták, túl ijesztő egy gyereknek? Állítólag még maga Robin Williams sem engedte meg a gyerekeinek, hogy megnézzék.

8. Ébredések (Awakenings, 1990)

Dr. Malcolm Sayer magának való, de kiváló kutató orvos, aki a Baibridge-i Kórház ideggyógyintézetén úttörő kísérletekbe kezd. Betegei gyerekkoruk óta szinte csak vegetálnak egy súlyos agyhártyagyulladás miatt. Sayer meg van róla győződve, hogy képes visszahozni betegeit a normális életbe, és felébreszteni a bennük szunnyadó embert.

Ébredések (Awakenings, 1991)

Tudtad, hogy…?

… forgatás közben Robin Williams véletlenül eltörte Robert De Niro orrát?

7. Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

A Halászkirály legendája című filmdrámában egy rádiós műsorvezető csupán heccből, a női nem kiirtására szólítja fel egyik betelefonálóját. Ám valaki, aki hallgatja a műsort, komolyan veszi a kijelentést és gyilkos ámokfutásba kezd, a műsorvezetőt pedig kirúgják állásából. A férfi az alkoholba menekül és az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatja. Nehezen dolgozza fel egyrészt a véletlen kijelentésből fakadó tett következményét, másrészt a szakmai sikertelenséget. Egy napon rablótámadás éri és egy hajléktalan férfi siet segítségére, aki középkori lovagnak képzeli magát.

Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

Tudtad, hogy…?

Bruce Willis is részt vett a meghallgatáson?

6. Holt költők társasága (Dead Poets Society, 1989)

A Welton Akadémia tanára egészen rendhagyó módszerekkel kezdi meg a tanítást 1959-ben a konzervatív iskolában. Diákjait arra ösztönzi, hogy ne könyvből akarják megtanulni az életet. A felismerés minden diákban változást idéz elő, mely végül lázadáshoz vezet.

Holt költők társasága (Dead Poets Society, 1989)

Tudtad, hogy…?

… az eredeti forgatókönyv szerint Robin Williams karaktere meghalt volna leukémiában? Azonban a rendező úgy döntött, hogy a történetet a diákokra helyezi, így ez a szál kikerült a szkriptből.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·