FILMEZZUNK.HU
Robin Williams legjobb filmjei

15 Robin Williams film, amit mindenképpen látnod kell

35235

5. Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

Daniel Hillard (Robin Williams) csapnivaló családapa, legalábbis felesége szerint, aki válni szeretne, és férjétől még a gyerekeik láthatási jogát is sajnálja. Ám amire Daniel férfiként nem volt alkalmas, arra idős nőnek maszkírozva tökéletes: megszületik Mrs. Doubtfire alakja, aki saját családjához kerül felvigyázónőnek. Daniel egyre jobban érzi magát a szerepben, ami ráadásul jól is áll neki, a családja is kezdi megszeretni, a probléma csak az, hogy ez az idill egy csalásra épül. Mrs. Doubtfire szerepe pedig kezd Daniel fejére nőni.

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

Tudtad, hogy…?

… Robin Williams a film reklámkampánya során gyakran adott interjúkat Mrs. Doubtfire jelmezben?

4. Hazudós Jakab (Jakob the Liar, 1999)

Jakab Heym egy lengyelországi gettóban raboskodik megannyi társával egyetemben. A rabok elzárva a külvilágtól csak találgatni tudnak felszabadulásukat illetően. Jakab megelégelve a helyzetet kitalálja, hogy beszerzett egy rádiót, amely folyamatosan a szövetségesek közeledtéről tudósít – tehát közel a szabadulás ideje. Társai olyannyira fellelkesülnek, hogy a férfinek nincs szíve bevallani az igazságot, ezért tovább folytatja a hazudozást.

Hazudós Jakab 2000

Tudtad, hogy…?

… rengeteg szakmabeli hangot adott annak, hogy se Oscarra, se Golden Globe-ra nem jelölték a filmet?

3. Patch Adams (1998)

Patch Adams örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a film az ő történetét mutatja be.

Patch Adams 1998

Tudtad, hogy…?

… Robin Williams néha tartott egy-egy stand up comedy előadást az egyetem hallgatóinak, ahol forgattak?

2. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de fotografikus memóriájának köszönhetően megoldhatatlannak tűnő matematikai feladatokat old meg. Egy újabb kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki, Sean McGuire (Robin Williams) pszichológus.

Good Will Hunting (1997)

Tudtad, hogy…?

… Robin Williams utolsó sora: “A kis szaros. Ellopta a szövegemet.” improvizáció volt? Eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben.

1. Jó reggelt, Vietnám! (Good Morning, Vietnam, 1987)

A Vietnamban harcoló amerikai alakulatok szórakoztatására új rádiós műsorvezető érkezik a táborba Adrian Cronauer (Robin Williams) személyében. Cronauer jókedvű műsorai, tele vagány rockzenével és szókimondással hamar a katonák kedvencévé válnak. Ikonikus beköszönő szövege, “Jó reggelt Vietnam!” mindenki számára egyet jelent a vidámsággal a háború szörnyűségei közepette. A műsorok azonban, amelyek nyíltan kritizálják a parancsnokokat és a háborút magát, hamarosan szemet szúrnak a vezetésnek.

Jó reggelt, Vietnám! (Good Morning, Vietnam, 1987)

Tudtad, hogy…?

… Robin Williams az összes rádióadást improvizálta?

Kihagytuk a kedvenc filmedet a legendás színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Robin Williams alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

Ő Audrey Hepburn fia: Sean a mai napig próbálja fenntartani anyja örökségét

(Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//spencer//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·