FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Billy Bob Thornton film, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb Billy Bob Thornton film, amit vétek lenne kihagyni

13935

Billy Bob Thornton legjobb filmjei

Billy Bob Thornton amerikai színész, forgatókönyvíró, rendező, drámaíró és énekes. Az 1990-es évek közepén tett szert jelentősebb hírnévre, miután ő volt a Pengeélen (Sling Blade) című film forgatókönyvírója, rendezője és egyik szereplője is egyben, amiért megkapta az Oscar-díjat a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. A film óta sikeres karriert futott be filmszínészként Hollywoodban. Thorntont a média gyakran úgy írja le, mint “Hollywood alfahímje”. Az elmúlt évtizedek alatt számos remekbe szabott filmben szerepelt, amiből mi most a 10 kedvencünket szeretnénk az Olvasóink figyelmébe ajánlani.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Billy Bob Thornton produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Sasszem (Eagle Eye, 2008)

Jerry (Shia LaBeouf) és Rachel (Michelle Monaghan) teljesen idegenek egymás számára, de egy rejtélyes telefonhívás összeköti őket egy időre. A hívó azzal zsarolja meg őket, hogy megöli a családtagjaikat, ha nem teljesíti a követeléseiket. A zsarolás egyre veszélyesebb vizekre viszi a két ártatlan embert, akik hamarosan a bűnözés útjára lépnek, és kénytelenek alámerülni az alvilágba.

Sasszem (Eagle Eye, 2008)

9. Szörnyek keringője (Monster’s Ball, 2001)

Leticia egyedülálló fekete nő, akinek férjét halálra ítélték. Billy végrehajtó tiszt a halálsoron. Miközben Leticia egyedül igyekszik eltartani családját, megismerkedik Billyvel, aki éppen az ő férjén hajtotta végre a halálos ítéletet. Billy fia, Sonny, aki apjával dolgozik, mélyen megrendül a kivégzés kapcsán és összeveszik apjával. Ahogy e különös életek mindinkább egybefonódnak, úgy tárják fel az emberi lélek legrejtettebb mélységeit.

Szörnyek keringője (Monster's Ball, 2001)

8. Banditák (Bandits, 2001)

Az ellenállhatatlan Joe (Bruce Willis) és hipochonder partnere, Terry (Billy Bob Thornton) a vidék leghíresebb bűnözői, az “Altató banditák”, akiket imád a lakosság. A trükkjük: éjszakára túszul ejtik a bank igazgatóját és családját, együtt megvacsoráznak, majd reggel bekísérik a túszt a munkahelyére, és kirabolják a széfet, mielőtt a bank kinyitna. Ám amikor egy baleset során megismerkednek a gyönyörű Kate Wheelerrel (Cate Blanchett) a csodálatos terv már nem működik.

Banditák (Bandits, 2001)

7. Vakrepülés (Pushing Tin, 1999)

Állítólag a légi közlekedés irányítása kilencvenkilenc és fél százalékig megbízható. Nick a világ legforgalmasabb légterének egyik irányítója, főnökei szerint a legjobb a szakmában. Új kollégát vesznek fel mellé. Russell furcsa figura. Kiismerhetetlen, bölcs nyugalma és meghökkentően szeszélyes akciói egyszerre idegesítik Nicket és felcsigázzák érdeklődését. Akaratlanul is versengés alakul ki közöttük. A munka stressze és felelőssége kiegyenlíti vakmerőségüket egy ideig. Ritka eset, ami megtörténhet. Itt a győztes mindent elveszíthet: munkáját, házasságát és az eszét.

Vakrepülés (Pushing Tin, 1999)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·