FILMEZZUNK.HU
25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

72999

15. Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut…

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

14. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

Rupert (Hugh Jackman) és Alfred (Christian Bale) rivális bűvészek. Amikor Alfred egy nap egy lenyűgöző mágikus mutatvánnyal áll a közönség elé, Rupert kétségbeesetten próbálja kitalálni, hogy mi lehet a titka. Bármennyire is próbálkozik azt megfejteni, nem sikerül, így már ő maga is kezdi azt hinni, hogy a trükk nem is szemfényvesztés.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

13. Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (2001)

12. Más világ (The Others, 2001)

A magányos anya örökös sötétségben él, mert gyermekei halálos napfényallergiában szenvednek. Mikor új szolgálók érkeznek a házba, megszaporodnak a titokzatos események. Vajon a különös jelenségek csak Grace (Nicole Kidman) túlfűtött fantáziájának termékei, vagy tényleg valóságos rémségekkel állunk szemben?

Más világ (The Others, 2001)

11. Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

“A gonosz legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik” – hangzik el a kripli Kint szájából. Mondvacsinált okkal bevisznek öt keményfiút a Los Angeles-i rendőrségre. Ha már a bűnöldöző szerv (avagy a sors) így akarta, összeállnak a legények, s minden idők legjobb bűnbandájaként gaztettet gaztettre halmoznak. Mígnem egy napon hátborzongató megbízatásuk lesz: magával az ördöggel kell(ene) leszámolniuk. Mert a gonosz mégiscsak létezik. Úgy hívják: Keyser Söze. De vigyázat: itt senki nem az, akinek látszik!

Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·