FILMEZZUNK.HU
25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

72994

20. Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, 2005)

Mikor arra ébredsz, hogy nem csak a házadat akarják lerombolni egy autópálya építése miatt, de ráadásul különös földönkívüli lények akarják ugyanezt tenni az egész bolygóddal egy galaktikus űrsztráda miatt, elmondhatod, hogy rossz napod van. Arthur Dentnek (Martin Freeman) pontosan ebben van része. Barátjával – akiről váratlanul kiderül, hogy ő sem a Földről származik, hanem egy intergalaktikus stoppos – hihetetlen kalandokba keverednek a galaxis legbolondosabb vidékein.

Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 2005)

19. A tégla (The Departed, 2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.  Martin Scorsese Oscar-díjas remake-je a 2006-os év egyik legnagyobb sikerfilmje volt olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson.

A tégla 2006

18. Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

Cole Sear (Haley Joel Osment), a nyolcéves kisfiú sötét titok tudója: túlvilági lelkek kísértik. A fiú azonban nem megfelelő médium a megoldatlan problémákkal küszködő szellemek látogatásaihoz: ahhoz túl fiatal, hogy átlássa e baljós árnyalakok szándékait, ahhoz pedig túlságosan fél, hogy megossza környezetével gyötrelmeit. Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichiáter az egyetlen, aki segíthet rajta: és a férfi mindent elkövet annak érdekében, hogy feltárja az igazságot Cole természetfölötti képességeiről. Legyen az bármily rémisztő is…

Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

17. David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

A halálbüntetés ellen dolgozó aktivista, David Gale (Kevin Spacey) most épp a halálsoron várja kivégzését. A férfit egy kolleganője meggyilkolásáért ítélték el. A dolog mögött azonban több van, mint a sors iróniája. Gale meg van győződve róla, hogy bemártották, és valaki szándékosan akar megszabadulni tőle. Meggyőzi a rámenős riportert, Bitsey Bloomot (Kate Winslet), hogy derítse ki helyette, ki az igazi gyilkos, és mentse meg az életét.

David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

16. Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) egy hóbortos és magányos értelmiségi férfi, aki képtelen közel kerülni embertársaihoz, különösen, ha nőről van szó. Megszállottan ragaszkodik viszont szakmájához, Virgil ugyanis árverésvezető és egyben a művészetek szakértője. Senki emberfiával nem ápolt még közeli kapcsolatot, még egyetlen barátjával, Roberttel (Jim Sturgess), a fiatal restaurátorral sem. A férfi hatvanharmadik születésnapján aztán kap egy telefonhívást egy titokzatos fiatal nőtől, aki arra kéri, hogy bonyolítsa le családja művészeti ereklyéinek eladását. Virgil beleszeret a visszahúzódó lányba, ám számára is furcsa érzelmeit képtelen kimutatni. Végül Robert segít neki a hódításban, ám nincs könnyű dolga, hiszen egy különc férfi szeretné elnyerni egy olyan lány szívét, aki fél a világtól. Ebben az érzelmi sakkjátszmában azonban Virgil olyan szenvedélyeket él át, melyek végleg kirántják őt eddigi szürke létezéséből.

Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·