FILMEZZUNK.HU
25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

72995

5. Vanília égbolt (Vanilla Sky, 2001)

A nőcsábász David (Tom Cruise) beleszeret legjobb barátja szeretőjébe. Nem sokkal később autóbaleset áldozata lesz, és szó szerint elveszti az arcát. A rémálom azonban akkor veszi igazán kezdetét, mikor egy sebész hiú reményekkel kezdi kecsegtetni a szörnyen szétroncsolódott arcú Davidet. Ekkor mintha fellazulnának a tér és az idő határai, az álom összekeveredik a valósággal.

Vanília égbolt (Vanilla Sky, 2001)

4. Titkos ablak (Secret Window, 2004)

Mort Rainey (Johnny Depp) író, de már régen nincs ihlete, naphosszat csak a díványon hever szakadt köntösben. Próbál írni, de nem tud, egyik mondata silányabb, mint a másik. Egyik nap egy dühös idegen (John Turturro) jelenik meg az ajtóban, aki azt állítja, hogy Mort ellopta tőle az egyik novelláját. Mortnak három napja van, hogy bebizonyítsa, hogy övé az eredeti verzió. De hiába kapott az író három napot, az idegen minden nap zaklatja, és egyre erőszakosabban.

Titkos ablak (Secret Window, 2004)

3. A titkok kulcsa (The Skeleton Key, 2005)

A New Orleans-i erdőségnek a világtól távol eső, baljós hangulatú részébe, a Louisiana torkolatvidékére érkezik Caroline (Kate Hudson), hogy ott egy magányosan álló, ódon házban egy idősödő asszony beteg férjét ápolja. A lányt érdekelni kezdik a rejtélyes pár titokzatos dolgai és a roskatag ház, így felfedező utakra indul az épületben. A minden ajtót nyitó álkulccsal felfegyverkezve ráakad egy eldugott szobára a padláson, mely halálos, rémisztő titkot rejt…

A titkok kulcsa (The Skeleton Key, 2005)

2. Eredet (Inception, 2010)

Két ifjú és ambiciózus építész együtt dolgozik, s nem csak kollégák, hanem a legjobb barátok is, ám kapcsolatukra némi árnyék vetül. A vállalatnál kifejlesztettek egy olyan technológiát, amely segítségével be lehet lépni az álmokba, és bizonyos emberek fejéből így információhoz lehet jutni. Amikor Cobb él ezzel a lehetőséggel, a dolgok egyre bonyolultabbakká válnak…

Eredet (Inception, 2010)

1. Hold (Moon, 2009)

Három héttel hároméves szerződésének lejárta előtt Sam Bell (Sam Rockwell) már nagyon vágyik vissza a Földre, mivel végig magányosan dolgozott a holdbázison, ahol egyetlen társa GERTY, az intelligens komputer. Sam feladata a Holdon található hélium-3 kitermelése, valamint hogy azt a Földre eljuttassa. Mivel a Hold és a Föld közötti közvetlen kommunikációs kapcsolat meghibásodott, a három hosszú, elszigetelten töltött év után Samet hallucinációk gyötrik, és elkezd magával, valamint a növényeivel társalogni. Amikor pedig egy balesetből felébredve rájön, nincs egyedül, azzal is szembesül, hogy a világ nem az, aminek eddig gondolta.

Hold (Moon, 2009)

Tudta? Louis de Funés-t minden állásából kirúgták, mielőtt felfedezték volna

Természetesen jó pár észbontó film helyet kaphatna még listánkon. Ha a te kedvenced kimaradt volna, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy Te hozzád mely észbontó alkotás áll a legközelebb.

(Észbontó filmek történeteinek forrása ITT és ITT; Egyéb forrás: brightside.me)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·