FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Colin Firth film, amit kár lenne kihagyni

A 10 legjobb Colin Firth film, amit kár lenne kihagyni

26188

3. Kingsman: A titkos szolgálat /Kingsman: The Secret Service, 2014/

Töki (Taron Egerton) munkanélküli, az Anyja lakásban tengődéssel tölti mindennapjait, mert kirúgták az iskolából. Rajtakapják autólopáson, így lecsukják. Az Apja halála után kapott egy érmét, amelynek hátoldalán egy telefonszám volt, amelyet tárcsázott. Harry Hart (Colin Firth) az elegáns angol kém ki is hozza a fiút a börtönből. Harryt Töki édesapja mentette meg annak idején. Harry megismerkedik a fiúval és mivel igazán intelligensnek találja, felajánlja neki, hogy jelentkezzen a csapatába, ahol James Bondot faragnak belőle.

Kingsman 2 (Kingsman: The Golden Circle)

2. A király beszéde /The King’s Speech, 2010/

A történet VI. Györgyről szól, aki II. Erzsébet édesapja volt. Mivel bátyja lemondott ezért kénytelen volt saját maga átvenni az uralkodást. Borzalmas módon dadogott, szinte képtelen volt tömeg előtt beszélni. Számos beszédterápia megkísérlése után találkozott Lional Logue-gal liberális szellemiségével teljesen átformálta király hangját, emellett magabiztosságra és bátorságra is megtanította. Tom Hooper drámája, aki bemutatja, hogy egy király élete sem könnyű, főleg ha még dadog is.

A király beszéde 2010

1. Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 1995/

Jane Austen írása alapján, az egyik legszebb szerelmi történet, tele romantikával, és a 18. századi Anglia jellemzőivel a dobogó második helyét foglalja el. A Bennet család élete teljesen felbolydul, amikor megtudják, hogy egy tehetős agglegény költözik a közelükbe, ugyanis a férfi illetve a baráti körben biztosan akad 5 lányukra kérő. Jane (Susannah Harker) a legidősebb ezzel az úriemberrel kerül érzelmi viszonyba, míg Elizabeth húga (Jennifer Ehle) Mr Darcyval (Colin Firth) az igencsak dölyfös és jóképű úriemberrel ismerkedik meg kirobbantva ezzel a nemek háborúját.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

Már 83 éves a Waczak Szálló humoros Basilje! John Cleese nagyon jól tartja magát a mai napig

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·