FILMEZZUNK.HU
Michael Douglas 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Michael Douglas 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

30285

3. Traffic (2000)

Amerika a kábítószer ellen folytatott harc közepén. Javier Rodriguez (Benicio del Toro) és Manolo Sanchez (Jacob Vargas) mexikói rendőrök, akik a korrupció markából igyekeznek kiszabadulni. Robert Wakefield (Michael Douglas) bírónak, a drog elleni harc új vezetőjéenk tinédzser lánya függőségével is meg kell birkóznia. Montel Gordon (Don Cheadle) és Ray Castro (Luis Guzman) DEA-ügynökök, akik Carlos Ayala (Steven Bauer) drogbáró ellen veszik fel a harcot. Mind katonák egy szörnyű háborúban, ahol nincs igazság, és nincs kegyelem.

Traffic (2000)

Tudtad, hogy…?

… Michael Douglas eredetileg visszautasította a felkérést, így a rendező Harrison Fordnak ajánlotta fel a szerepet, aki el is fogadta? Steven Soderbergh és Ford közösen dolgoztak a karakteren, ám végül Ford mégsem tudta vállalni a forgatást. Michael Douglas viszont, akinek tetszettek a változtatások a szerepben úgy döntött, elfogadja az ajánlatot.

2. Játsz/ma (The Game, 1997)

A film főszereplője egy gazdag bankár, aki beleunt életébe. Abban a korban jár, amiben apja is, amikor öngyilkosságot követett el. Közeleg a születésnapja, ám legszívesebben magányosan töltené azt. Életében váratlan fordulat áll be, amikor megjelenik addig eltűntnek hitt öccse. A srác egy nem mindennapi ajándékkal kedveskedik bátyjának: lehetőséget kínál neki, hogy részt vegyen egy rejtélyes játékban. Az játékot szervező cégnek azonban nyoma veszik, és a férfinek rá kell döbbennie, hogy a tét immáron a saját élete.

Játsz/ma (The Game, 1997)

Tudtad, hogy…?

… Jodie Foster eredetileg Michael Douglas testvérét alakította volna a filmben, de arra kérte a rendezőt, hadd játszhassa inkább a főszereplő lányát? A két színész között mindössze 12 év korkülönbség van. Ironikus módon karrierjük kezdetén Douglas egyszer már eljátszotta Foster apját.

1. Tőzsdecápák (Wall Street, 1987)

Bud Fox (Charlie Sheen) egy fiatal ambiciózus bukméker, aki szeretne rövidtávon a csúcsra jutni. A cél érdekében éjt nappallá téve dolgozik egy jól menő cégnél. Már alig várja, hogy végre találkozhasson Gordon Gekkóval (Michael Douglas), a legendás brókerrel. Budnak sikerül Gordon bizalmába férkőznie, olyannyira, hogy a férfi elárulja a legnagyobb üzleti titkot: a kapzsiság jó. Bud megfogadja a tanácsot, s csakhamar arra ébred, hogy fura emberek veszik körül, akikkel szürke üzleteket köt. Gyors pénz, gyors üzlet, gyors nők jellemezik az életét. Gekko egy napon megcélozza a Blue Star légitársaságot, ahol Bud apja 24 évig állt alkalmazásban. A tervek szerint meglovasítanák az ott dolgozók nyugdíját…

Tőzsdecápák (Wall Street, 1987)

Tudtad, hogy…?

… ez az első film, amiben vezeték nélküli telefonokat is használnak?

Keanu Reeves nem bír leállni a jótevéssel: ezúttal egy édesanya álmát váltotta valóra

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·