FILMEZZUNK.HU
Mélyenszántó filmek, melyek képesek lehetnek befolyásolni a gondolkodásmódod

15 mélyenszántó film, amit feltétlen látnod kell

26534

5. A doboz (The Box, 2009)

Norma (Cameron Diaz) és Arthur Lewis (James Marsden) gyermekükkel a város peremén élnek, szegényes körülmények között. Egyik nap egy egyszerű, fából készült doboz kerül az ajtajuk elé, majd egy különös idegen érkezik, aki elmagyarázza nekik, hogy ha megnyomják a doboz gombját, egymillió dollár üti a markukat. Ám ennek ára van: a gomb megnyomásával egy időben a világ valamely pontján egy ember meghal. Norma és Arthur súlyos dilemma elé kerülnek, és szembe kell nézniük emberi természetük igazi arcával.

A doboz (The Box, 2009)

6. A John Malkovich-menet (Being John Malkovich, 1999)

A szerencsétlen bábművész, Craig egy különös cégnél kap munkát. Szobájában felfedez egy sötét alagutat, amely egyenest John Malkovich agyába vezet. Kolléganőjével és szívszerelmével, Maxine-nel üzleti vállalkozásba fog, száz dollárért bárki a híres sztárba juthat. Ám Craig később felfedezi, laza szemlélődés helyett irányítani is lehet a neves testet.

A John Malkovich-menet (Being John Malkovich, 1999)

7. Wicker Park (2004)

Matthew (Josh Hartnett) élete fenekestül felfordul, mikor egy kávézóban látni véli elveszettnek hitt szerelmét. Bár egy másik lánnyal készül összekötni az életét, ki akarja deríteni, miért tűnt el annak idején nyomtalanul egyetlen igaz szerelme – nem is sejti, nyomozásával milyen veszélyes talajra téved…

Wicker Park (2004)

8. Pók (Spider, 2002)

Dennis, azaz becenevén a Pók (Ralph Fiennes), harmincas fiatalember, aki életéből húsz évet elmegyógyintézetben töltött. Súlyos személyiségzavarral kezelték, soha nem épült fel. Idős rokonai megszánják és befogadják. A valósághoz Dennist nagyon vékony és törékeny szálak fűzik. Szobájában naphosszat látszólag értelmetlen jegyzeteket készít. Az ismerős környék hatására felsejlenek benne gyermekkori emlékei. Sokáig Dennis nem volt tudatában a szülei, Bill (Gabriel Byrne) és Yvonne (Miranda Richardson) közti feszültségnek és édesanyja valódi helyzetének. A megzavart elme néhány pillanatában tisztán látja sorsát. Nagyszerű alakításokkal előadott emberi dráma az utóbbi évek legmeglepőbb rendezőjétől.

Pók (Spider, 2002)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·