FILMEZZUNK.HU
Mélyenszántó filmek, melyek képesek lehetnek befolyásolni a gondolkodásmódod

15 mélyenszántó film, amit feltétlen látnod kell

26532

13. Tideland (2005)

A tízéves Jeliza-Rose kábítószerfüggő szülei nem sokat törődnek lányukkal. Nem csoda, hogy a kislány saját képzeletvilágába menekül, ahol legjobb barátai azok a babafejek, amiket testükről leszedve ujjbábként használ. Miután Jeliza-Rose anyja heroin-túladagolásban meghal, az apja vidékre utazik vele, a nagymama egykori birtokára. A semmi közepén álló lepusztult ház megtelik a kislány fantáziája teremtette lényekkel, szellemekkel. Eközben az apja újra belövi magát, ám erről az útjáról már nehéz a visszatérés. A kislány pedig megismerkedik szomszédaival: a félszemű Dell-lel, aki a gyerek világában kétségtelenül maga a boszorkány; valamint Dickens-szel, Dell féleszű öccsével, akit Jeliza-Rose a saját férjének képzel.

Tideland (2005)

14. Inland Empire (2006)

Egy kihunyóban lévő hollywoodi filmcsillag, Nikki Grace (Laura Dern) végre megkap egy áhított filmszerepet, amitől karrierje felívelését reméli. Már a forgatás első napján különös dolgok történnek, és a színészeket szorongás tölti el. Kiderül, hogy a forgatókönyv egy régi lengyel film újrafeldolgozása. Az eredeti filmet sosem mutatták be, elátkozott produkcióként emlékszik rá mindenki, melynek során a két főszereplő színészt megölték. Nikki úgy érzi, hogy saját élete egyre jobban hasonlít filmbeli szerepére…

Inland Empire (2006)

15. David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

A halálbüntetés ellen dolgozó aktivista, David Gale most épp a halálsoron várja kivégzését. A férfit egy kolleganője meggyilkolásáért ítélték el. A dolog mögött azonban több van, mint a sors iróniája. Gale meg van győződve róla, hogy bemártották, és valaki szándékosan akar megszabadulni tőle. Meggyőzi a rámenős riportert, Bitsey Bloomot, hogy derítse ki helyette, ki az igazi gyilkos, és mentse meg az életét.

David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

Emlékszel még a Dallas szőke szépségére? Audrey Landers 67 évesen is kirobbanó formában van

Cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben írd meg nekünk, hogy neked melyik a kedvenc mélyenszántó filmed, amit mindenképpen a figyelmünkbe ajánlanál.

(Forrás: brightside.me; Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·