FILMEZZUNK.HU
A legjobb kémfilmek

Az új évezred 15 legjobb kémfilmje

98702

11. München (Munich, 2005)

1972 szeptemberében a müncheni olimpián palesztin terroristák 11 izraeli sportolót gyilkolnak meg. Az esemény nyomán megindul az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egyik legnagyobb nemzetközi akciója, amelynek keretein belül az Avner Kaufman (Eric Bana) vezette titkosügynökök csoportja azt a feladatot kapja, hogy felkutassa és megölje a müncheni terrorakció kitervelőit. Steven Spielberg valós eseményeken alapuló, mélyenszántó történelmi thrillere egyedülálló módon veti fel a felelősség, a kötelesség, a személyes áldozat és a bosszú kérdéseit.

München (Munich, 2005)

10. Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Egyik család sem szívesen teregeti ki a szennyest, titkai pedig mindenkinek vannak, még házon belül is. Smithék látszólag egy teljesen hétköznapi életet élnek. Sem a kívülállók, sem ők maguk nem sejtik, hogy mit rejteget előlük a másik. Jane és John mindketten bérgyilkosok,  azonban a házaspár tagjaiban semmi más közös nincs, sőt, két egymással rivalizáló szervezetnek dolgoznak. Smithék nyugodt külvárosi élete teljesen felborul, amikor új megbízást kapnak. Bár szigorúan nem vittek addig haza munkát, most rákényszerülnek, hisz a következő célpontjukról kiderül, hogy évek óta megosztják vele hitvesi ágyukat.

Mr. és Mrs. Smith

9. A Bin Láden hajsza (Zero Dark Thirty, 2012)

Egy kiváló CIA-ügynököből álló csoport teljes titokban megöli az Egyesült Államok elsőszámú közellenségét, Oszama bin Ladent. Az Oscar-díjas Kathryn Bigelow a nyilvánosságra került részletek alapján forgatott nagy botrányt kiváltó filmje a rajtaütést, és annak előzményeit dolgozza fel.

A Bin Láden hajsza (Zero Dark Thirty, 2012)

8. Gorilla bácsi (The Pacifier, 2005)

Különleges bevetésre indul Shane Wolf kommandós, veszélybe került gyerekre kell vigyáznia. A kölykök tudós apja ugyanis fontos felfedezést tett, amelyre többen is fenik a fogukat. Hogy ne keltsen feltűnést a kertvárosi környezetben, a harcedzett kommandós bébiszitternek álcázza magát. Az öt gyerek – a legkisebb néhány hónapos, a legnagyobb veszélyesen kamaszodó nagylány – mellett a szuperügynök addig még nem tapasztalt dolgokkal találja magát szembe: kénytelen megtanulni, hogyan kell bánni a pelenkával, babakocsival, pótkerekes biciklivel és a kamaszos érzelmekkel.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·