FILMEZZUNK.HU
A legjobb börtönös filmek

15 börtönös film, amit mindenképpen látnod kell

1822

11. Szökés az Alcatrazból (Escape from Alcatraz, 1979)

Az Alcatraz börtön Amerika egyik legkeményebb helye, ahonnan még soha nem szökött meg egyetlen elítélt sem egészen 1960-ig. Ekkor került oda Frank Morris, a híres-hírhedt börtönszökevény, aki eddig bárhová zárták be, megszökött. Ezúttal sem riad meg a feladattól, és miután kivívta rabtársai tiszteltét, megtervezni minden idők legbriliánsabb szökési tervét.

Szökés az Alcatrazból (Escape from Alcatraz, 1979)

10. Csontdaráló (The Longest Yard, 2005)

Paul Crewe (Adam Sandler) hajdanán ünnepelt sportoló volt, mára azonban már a feledésbe merült. Paul egy iszogatással eltöltött este után úgy dönt, hogy volán mögé ül. Vesztére tette, ugyanis a kopók lefülelik, és hűvösre teszik egy időre. Paul furcsa módon az ország egyik legjobban őrzött börtönébe kerül, talán nem véletlenül. A fegyencek között egy régi ismerősre lel, egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató arra bíztatja a rabokat, hogy kezdjenek el sportolni. A börtöncsapat csakhamar felfejlődik, és kihívhatják a börtönőrök csapatát. A két csapat tagjai gyűlölik egymást, a pályán pedig egyikük sem ismer kíméletet.

Csontdaráló (The Longest Yard, 2005)

9. Szupercella (Escape Plan, 2013)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) a világ legbiztosabbnak hitt börtönének szökésállóságát teszteli. Amikor rájön, hogy rászedték, mindent elkövet, hogy kiszabaduljon. A szökésben csak egy másik fogvatartottra, Emil Rottmayerre (Arnold Schwarzenegger) számíthat.

Szupercella (Escape Plan, 2013)

8. Dutyi dili (Stir Crazy, 1980)

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

Dutyi dili (Stir Crazy, 1980)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·