FILMEZZUNK.HU
A legjobb börtönös filmek

15 börtönös film, amit mindenképpen látnod kell

1817

7. Hurrikán (The Hurricane, 1999)

Rubin “Hurrikán” Carter a legígéretesebb középsúlyú bokszoló, aki már a zsebében érzi a bajnoki címet. Egy nap azonban a sors boldogsága útjába áll. Egy New Jersey-ben történt hármas gyilkosság elkövetésével vádolják. Bár a férfi tudja, hogy ártatlan, hamis bizonyítékok alapján mégis sikerül elítélni és bebörtönözni őt. A bezárva töltött évek során elfelejti korábbi harci szellemét, mígnem egy rajongója mozgalmat indít kiszabadításáért.

Hurrikán (The Hurricane, 1999)

6. Pillangó (Papillon, 1973)

A világtól elzárt szigeten lévő Guyana-i Ördögsziget a világ egyik legkegyetlenebb börtöne. Pillangót, a kisstílű tolvajt ide zárták be, mivel alaptalanul megvádolták, majd elítélték gyilkosságért. A férfi azonban nem hagyja annyiban a dolgot. Szökést tervez a szigorúan őrzött börtönszigetről, ehhez pedig minden ügyességét és akaraterejét latba kell vetnie. A film Henri Charrière megtörtént eseményein alapszik.

Pillangó (Papillon, 1973)

5. Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) rémálomba illő események elszenvedője lesz. 1999 egyik éjszakáján két betörő kirabolja, majd brutálisan megöli a szeme láttára feleségét és kislányát. Az elkövetőket elfogják, azonban a kirendelt ügyész, Nick Rice (Jamie Foxx) vádalkut köt az ügyben, és pont a fő bűnöst engedik szabadlábon. Clyde dühében félelmetes tervet eszel ki, hogy mindenkit megbüntessen, aki az igazságtalan büntető-végrehajtás rendszerét fenntartja és szolgálja.

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

4. A szikla (The Rock, 1996)

Francis Hummel (Ed Harris) tábornok mindenre képes az embereiért, és neheztel a kormányra a cserbenhagyott, elesett katonák miatt. Csalódottságában, és bosszúra éhesen megfenyegeti az FBI igazgatóját (John Spencer): ha nem kap 40 órán belül 100 millió dollárt, akkor vegyi támadást indít San Francisco városa ellen. Az FBI mozgósítja legjobb vegyi fegyver szakértőjét (Nicolas Cage), hogy segítsen a városra irányított rakéták semlegesítésében, és előkerítik John Patrick Masont (Sean Connery), a legendás bűnözőt, akinek sikerült megszöknie az Alcatrazból, hogy juttasson be egy kisebb kommandós csapatot a börtönbe.

A szikla (The Rock, 1996)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·