FILMEZZUNK.HU
40 meglepő érdekesség a Csillagok háborújáról, amiket még nem hallottál

40 meglepő érdekesség a Csillagok háborújáról, amiket még nem hallottál

15195

11. George Lucas a nyilvános bemutató idején leült az egyik mozival szemben egy étterembe, ahonnan figyelte az embereket, ahogyan áramlanak be a moziba, illetve megvárta, milyen reakcióval az arcukon távoznak onnan.

12. A stáb egy légi bemutató hangját felvette és ezt használták fel effektként a Millenium Falcon-hoz. Együttműködésükért cserébe a rendező a Millenium Falcon egyik modelljét oda is ajándékozta a légierő múzeumának.

Millenium Falcon - Star Wars

13. A filmben hallható hang, amit a lézerek adnak ki, nem más mint egy elektromos vezetékre történő suhintás hangja.

14. Mikor már állt a díszlet és minden készen állt ahhoz, hogy a forgatás megkezdődhessen, a rendező körbement és mindent megrongált, összekoszolt azért, hogy ne keltsenek új hatást. Pl. szegény R2-D2-t picit megrugdosták a porban.

15. A film alapból G besorolást kapott, azaz bárki megtekintheti, azonban produceri kérésre az MPAA ezt megváltoztatta PG-re, ami annyit tesz, hogy szülői felügyelettel. Ezzel azt akarták elkerülni az alkotók, hogy az emberek azt gondolják, gyerekfilmről van szó.

16. George Lucas-nak bírságot kellett fizetnie azért, mert filmje elején nem szerepelt a film készítőinek stáblistája. Az Amerikai Rendezők Egyesülete büntette meg ezért, ahonnan ezen lépésüket követően George Lucas azonnal kilépett. Előtte azért kifizette a büntetés összegét.

George Lucas érdekességek

17. A szintén George Lucas által rendezett 1973-mas American Graffiti című film forgatása során született meg R2-D2 neve. Az egyik vágóasszisztens kérte a kettes tekercsről a kettes párbeszédet (ez angolul Reel-2, Dialogue-2). Mikor ezt kimondta, nagyon megtetszett George Lucas-nak, így került be a Star Wars-ba névként.

18. Greedo karaktere perui indián nyelven beszél, az általa elmondottak pedig visszafele szólalnak meg a filmben.

19. A börtönben játszódó jelenet rádióbeszélgetése teljesen spontán, ugyanis Harrison Ford nem tanulta meg a forgatókönyv szövegét, rögtönzött. Így kívánta elérni azt, hogy alakítása valódi és ne mesterkélt legyen.

20. Olaszországban néhány Star Wars szereplő nevét másként fordították le, mint az eredeti filmben. R2-D2-t például C1-P8-nak hívják és a félelmetes Darth Vader Dart Fener lett.

George Lucas érdekességek

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · ·