FILMEZZUNK.HU
40 meglepő érdekesség a Csillagok háborújáról, amiket még nem hallottál

40 meglepő érdekesség a Csillagok háborújáról, amiket még nem hallottál

15197

21. A vader szó hollandul azt jelenti, hogy apa.

22. C-3PO az első szereplő, aki megszólal a Star Wars IV. -ben. Ez azért is érdekes, mert az utólag készült Star Wars III zárómondatát is tőle hallhatjuk. Ráadásul az alkotók figyeltek arra, hogy C-3PO-t tökéletesen ugyanúgy állítsák be mind a két filmben, így olyan, mintha a történet onnan folytatódni, ahol az előző rész abbamaradt, holott a két film elkészítése között majdnem 30 év eltelt.

23. Tarkin (aki a Halálcsillag parancsnoka) neve kísértetiesen hasonlít a Tarquinius-ra, ami egy dinasztia neve volt a régi Római Birodalomban. Ebből a dinasztiából számos kiváló király és hadvezér származott.

24. Han Solo karaktere nagyon hasonlít John Wayne-re. Ő is egy magányos “cowboy”. A magányos, vagyis szóló a nevében is szerepel “Solo”.

Érdekességek a Star Wars - Csillagok háborúja című filmről

25. A Skywalker szó magyarul azt jelenti, hogy égjáró. Ez Luke-nak és Anakin-nak (apa-fia) a családneve, akik remek pilóták, számtalan csillagot látogatnak meg. Ráadásul Anakin, aki Darth Vader-ré válik felnőttként meg is hódítja őket.

26. Mikor a Millennium Falcon egy aszteroidamezőbe hajt bele, az valójában Leia hercegnő egykori otthona, jobban mondva annak maradványa, melyet a Halálcsillag semmisített meg.

27. Dél-Ázsiát óriási szökőár sújtotta 2004 év végén, a menekülteket segítők központja Utapau-ban (Thaiföld) volt. Érdekesség, hogy a Star Wars-ban is Utapau a neve annak a helynek, ahová a szakadár vezetők menekülnek.

28. 15 éven keresztül a Star Wars IV. vezette a toplistát, mint legtöbb bevételt hozó film, miután 1977-ben 775.397.007 dollárt hozott a Csillagok háborúja. 15 évvel később helyét Cameron Titanic-ja vette át.

Érdekességek a Star Wars - Csillagok háborúja című filmről

29. A Luke Skywalker-t életre keltő színész, Mark Hamill súlyos autóbalesetet szenvedett, ez az oka annak, hogy arcán a későbbi Star Wars VI-ban arcán vágások találhatóak.

30. Vannak akik úgy gondolják, hogy Chewbacca neve a chewing, azaz angol „rágni” szó és bacca, azaz tobacco, tehát dohány együtteséből ered. Chew+bacca= dohányt rágni, bagózni. Kétségkívül, Chewbacca bundája igen hasonlatos az őrölt dohányra.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · ·