FILMEZZUNK.HU
40 meglepő érdekesség a Csillagok háborújáról, amiket még nem hallottál

40 meglepő érdekesség a Csillagok háborújáról, amiket még nem hallottál

15199

31. Obi-Wan Kenobi nevét ha jobban megvizsgáljuk, rájövünk, hogy valójában egy szójáték az angol nyelvben. Kenobi két szóból tevődik össze: can + obey – ha ezt a két szót angolul kimondjuk: „kenobi”. A „can” jelentése: képes valamire, míg az obey engedelmest, szófogadót jelent. Akárcsak Obi-Wan Kenobi, aki egész életében engedelmes volt, mindig követte a Jedi Tanácsot és annak útmutatásait.

32. A Star Wars: Az ébredő erő (2015) kivételével a Star Wars-széria valamennyi darabjának bemutatója Amerikában május végére esett. Nem véletlenül időzítették így, ugyanis ekkor tartja George Lucas a születésnapját.

Érdekességek a Star Wars - Csillagok háborúja című filmről

33. Eredetileg a Star Wars nem trilógiának, hanem egyetlen hosszú űroperának íródott meg George Lucas által. A forgatókönyvet végigolvasva Lucas belátta, hogy igen hosszú, ezért döntött végül úgy, hogy szétszedi három különálló részre.

34. A stúdió meg volt győződve róla, hogy a Star Wars óriási bukás lesz, ezért egyetlen 1 dollárért eladták George Lucas-nak a filmmel kapcsolatos jogokat.

35. George Lucas nagyon szerette volna, ha a Star Wars-ban kizárólag klasszikus dallamok csendülnek fel, ezért felkérte John Williams-t egy közös munkára, akit egyébként Steven Spielberg ajánlott be neki. Jól választott, ugyanis az AFI (Amerikai Filmintézet rövidítése) 2007-ben a Star Wars zenéjét megválasztotta a 20. század legjobb filmzenéjének.

36. Az Obi-Wan Kenobi-t megformáló Ewan McGregor nagybátyja, Denis Lawson is játszott a Star Wars-ban, Wedge Antilles pilóta karakterét alakította.

Érdekességek a Star Wars - Csillagok háborúja című filmről

37. A jida és geki japán szavak, melyek szókapcsolatban annyit jelentenek: kosztümös dráma. E két szó átalakításával született meg a jedi elnevezés.

38. C3PO a filmben elsétál egy csontváz mellett. 2002-ben, amikor a „A klónok támadását” forgatták, még mindig ott hevert 25 évvel később.

39. George Lucas első filmjében a THX 1138-ban hangzik el először a vuki szó. A film főhősének mondata: „Azt hiszem az előbb az autópályán elütöttem egy vukit.” Habár rögtönzés volt, Lucasnak nagyon tetszett.

40. Steven Spielberg-nek, bár semmi köze a filmhez, mégis keres vele. Ugyanis George Lucas nem számított rá, hogy sikeres lesz a filmje, és elment Spielberg-hez, aki épp a saját filmjét forgatta. Fogadást kötöttek, hogy mindketten megkapják a másik filmjének két és fél százalékát. Spielberg sokkal jobban járt.

Steven Spielberg - Érdekességek a Star Wars - Csillagok háborúja című filmről

Pamela Anderson fiaiból piszok dögös férfiak lettek – Fotókon a ritkán látott Brandon és Dylan

(Érdekességek forrása és további érdekességek: mafab.hu)

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · ·