FILMEZZUNK.HU
10 tény a gyermekszínészekkel való munkáról, amikről nem is tudtunk

10 tény a gyermekszínészekkel való munkáról, amikről nem is tudtunk

642

5. Etikátlannak tartják egy alvó baba felébresztését

A babák egyszerre csak 20 percig dolgozhatnak. Ha azonban egy baba véletlenül elalszik munkaidőben, akkor senki sem fogja felébreszteni. Ilyenkor a kis színész kap egy munkaszünetet. Emiatt a csecsemők szerepmeghallgatásán nagy előnyt jelent, ha ébren van és nem sír, mert az növeli a felvétel esélyeit. Például Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen megkapta Michelle szerepét a Bír-lak című sorozatban, mert ők voltak az egyetlen ikrek, akik nem sírtak a meghallgatáson.

6. Egy gyereket soha nem lehet egyedül hagyni

Gyermekenként mindig egy szülőnek vagy gyámnak jelen kell lenni a forgatáson. Tehát a szülő nem teheti le gyermekét bármikor a forgatáson, hogy közben más dolgokkal foglalatoskodjon. A szülő csak abban az esetben tartózkodhat távol a gyerekétől, amikor a színész a stúdió tanárával tanul.

7. A gyerekek nem lehetnek tudatában bizonyos tartalmaknak

Forgatás közben a gyerekeket távol kell tartani mindentől, amit nem szabad látniuk vagy tudniuk. A stáb minden egyes tagjának vigyáznia kell arra, hogyan viselkedik és mit mond, ha gyermek van a közelben. Még ha egy horrorfilmben is játszanak, senki sem ijesztheti meg őket, és nem hagyhatja, hogy olyasmit lássanak, amit nem szabadna. Így ők csak szórakoznak, még akkor is, ha a film nem egy vígjáték kategória. A Ragyogás című filmben szereplő Danny Lloyd például azt sem tudta, hogy egy horrorfilmben játszik.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · ·