FILMEZZUNK.HU
10 film, amiért imádjuk a szülinapos Ryan Gosling-ot!

10 film, amiért imádjuk a szülinapos Ryan Gosling-ot!

26964

6. Fél Nelson (Half Nelson, 2006)

Dan Dunne sosem alszik kétszer ugyanott. Na nem mintha minden este másik bombázóval bújna ágyba; az éjszakákat otthon tölti, brooklyni lakásában. Néha sikerül pár órára lehunynia a szemét lepedõt sose látott ágyán, vagy egy vacak fotelban – már ha egyáltalán alszik. A film nyitójelenetében Dan (Ryan Gosling) bambán ücsörög dohányzóasztala mellett egy kokó bûvöletében eltöltött éjszaka után; aztán végül csak megmozdul, hogy elhallgattassa a csörgõ ébresztõórát. Új nap kezdõdik, vele vagy nélküle. És neki töriórát kéne tartania a középsuliban, mint mindig. A szánalmas monotóniából aztán egy nap kizökkenti csinos tanítványa, aki véletlenül tudomást szerez a tanár úr természetének “szívósabbik” felérõl…

Fél Nelson (Half Nelson, 2006)

Tudtad, hogy…?

… Dan Dunne az eredeti forgatókönyv szerint a harmincas évei közepén járt volna, ám a filmkészítők igazodtak Ryan Gosling életkorához, aki 25 éves volt a forgatás idején?

5. Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

1971-ben a virginiai Alexandria városában épp csak megkezdődött a faji elkülönítés felszámolása. Két iskola összevonása, majd egy új, színes bőrű futballedző, Herman Boone (Denzel Washington) kinevezése után a feszültségek egyre fokozódnak. A fehérekből álló Titánok nevű csapat tagjai nehezen fogadják el Boone vezetését, ám hamarosan felismerik, hogy a gyűlölködés felesleges, és a legnagyobb erő az összefogásban rejlik. A bajnokságban való sikeres szerepléshez a Titánok csapatának egységre van szüksége!

Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

Tudtad, hogy…?

… az eredeti forgatókönyv tele volt káromkodással, de a Disney kérésére átírták, hogy családi filmet készíthessenek a történetből?

4. Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

Tudtad, hogy…?

… Ryan Gosling a film sok jelenetében improvizált? Közülük sok ikonikussá is vált, például amikor a film végén Allie-nek választania kell a két férfi között és Noah megkérdezi, hogy mit akar a lány.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·