FILMEZZUNK.HU
Martin Scorsese legjobb filmjei

A 10 legjobb Martin Scorsese által rendezett film

31115

3. A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street, 2013)

Ha De Niro-nál kijelentettük, hogy rengeteget köszönhet a szülinapos rendezőnek, akkor ugyanezt elmondhatjuk DiCaprio-nál is. Bár nem ő fedezte fel, de, hogy rengeteget lendített a karrierjén az biztos. Ez Martin Scorsese leghosszabb filmje egy percet ráverve a Casinora. Magyarországon egy évvel azután vetítették le televízióban a filmet, hogy a mozikba került. Filmet ilyen hamar még nem vetítettek le korábban TV-ben. Martin Scorsese köztudottan nem szeret forgatókönyv alapján dolgozni, saját bevallása szerint a film legnagyobb része improvizáció. Ilyen volt többek között Matthew McConaughey éttermi jelenete, melyben a színész a mellkasán dobolt.

A Wall Street farkasa

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes brókerként kezdte karrierjét, mégsem ennek köszönheti, hogy a nyolcvanas évek végére az egyik legnagyobb amerikai brókercég tulajdonosa lett, és huszunhat évesen már heti 1 millió dollárt keresett. Még több pénz, még több hatalom, nők és kábítószerek; ezek hajtották Belfortot. Mit sem törődve a nyomában loholó FBI ügynökökkel, a bróker teljesen elmerült a korrupcióban.

2. Nagymenők (GoodFellas, 1990)

A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat zsebelt be Scorsese: Ezüst Oroszlán, Bastone Bianco Filmkritika-díj és Közönség-díj. Martin Scorsese egy személyben rendezője és forgatókönyvírója volt a filmnek. Scorsese két rokona is feltűnik a filmben, az egyik Tommy anyját játszotta, a másik egy rabot, aki túl sok hagymát tesz a paradicsomszószba. A Rotten Tomatoes oldalán 58 kritika alapján 97%-ot kapott.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

1. A tégla (The Departed, 2006)

Mondhatjuk, hogy Scorsese hosszú-hosszú idő után, 2006-ban ért fel a csúcsra, amikor is kiérdemelte a legrangosabb és legfontosabb filmes díjat, az Oscart. Természetesen a Golden Globe se kerülhetett abban az évben máshoz. A tégla a 2006-os év egyik legnagyobb sikerfilmje volt olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson. Marton Scorsese nem mellesleg egy személyben rendezője és producere is az alkotásnak. A tégla az első olyan film, amely egy külföldi alkotás remake-jeként nyerte el a legjobb filmnek járó Oscar díjat. Martin Scorsese csak az után tudta meg, hogy A tégla egy hongkongi film rekame-je, miután elvállata a rendezést.

A tégla (The Departed, 2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.

JOAQUIN PHOENIX: “Soha nem akarom úgy látni önmagam, ahogy a kamera lát engem”

A toplista saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·