FILMEZZUNK.HU
15 Ridley Scott által rendezett film, amit mindenképpen látnod kell

15 Ridley Scott által rendezett film, amit mindenképpen látnod kell

25751

3. Alien – A nyolcadik utas a halál (Alien, 1979)

Az antennák egy távoli, elhagyott bolygóról sugárzott rádiójelet észlelnek. Hamarosan űrhajó indul az üzenet nyomában, a legénység azt hiszi tökéletes fegyverzete minden meglepetés ellen elég védelmet nyújt. De nemsokára már csupán egyikük él. Ripley (Sigourney Weaver) talán megmenekülhet, de már nem biztos abban, érdemes-e…

Alien - A nyolcadik utas a halál (Alien, 1979)

Ridley Scottot a Cannes-i Filmfesztivál után keresték meg az ajánlattal, mivel gyakorlatilag az összes menő hollywoodi rendező visszautasította a munkát. A választás azért esett rá ,mert a Filmfesztiválon látták az első filmjét. Amikor igent mondott, 24 óra múlva már egy Los Angelesbe tartó járaton ült, ment dolgozni.

2. Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Frank Lucas (Denzel Washington) a Harlem drogbárója volt. A hetvenes évek során a Vietnámból visszatérő katonák koporsójában csempészte be Amerikába a heroint, és “pályafutása” tetőpontján nyeresége elérte a napi 1 millió dollárt… A film Richie Roberts (Russell Crowe) felügyelő harcát is bemutatja, aki hosszú munka és küzdelem után végül a törvény elé vezette a Superfly becenevű bűnözőt.

Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Ridley Scott úgy emlékszik vissza, hogy ez a film volt eddigi karrierjének legmegterhelőbb vállalkozása. 360 jelenetet kellett leforgatniuk 180 különböző helyszínen. David Fincher rendező is vállalta volna a film elkészítését, amikor még „Superfly” címen futott a forgatókönyv, de a stúdióval végül nem tudtak megállapodni a költségvetésben. A film korábbi címvariánsai a „Tru Blu” és a „The Return of Superfly” voltak.

1. Gladiátor (Gladiator, 2000)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolgakereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.

Gladiátor (Gladiator, 2000)

Ridley Scott a “legjobb rendező kategóriában” jelölve volt az Oscar-, illetve a Golden Globe-díjra is. Maximus szerepét Mel Gibsonnak is felajánlották, de visszautasította, mert úgy érezte, hogy 43 évesen már túl öreg a szerepre. A film a főszereplő Russell Crowe kedvenc olyan amerikai produkciója, melyben maga is játszott. A film 103 millió dolláros költségvetésből készült, és több mint 457 milliós bevételt termelt.

Döbbenet! Orlando Bloom, az egykor sármos színész felismerhetetlen a friss fotóin

A toplista saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·