FILMEZZUNK.HU
TOPLISTA: Filmek, melyektől eldobod az agyad!

17 film, amitől garantáltan eldobod az agyad

40516

8. Forráskód (Source Code, 2011)

Egy féktelenül száguldó vonatszerelvényen tér magához Colter Stevens százados, de képtelen felidézni, hogyan került oda. Egy számára ismeretlen nő, Christina ül vele szemben, aki viszont pontosan tudja, kicsoda ő. A százados a tükörbe nézve egy idegen arcát látja, az igazolványai más nevére szólnak. A jelek szerint ő Sean Fentress, egy tanár. Mielőtt továbbjutna a rejtély kibogozásában, egy robbanás rázza meg a vonatot, és Colter ismét más helyszínen találja magát. Ezúttal egy elkülönítőben, ahol felettese azonnali jelentést kér tőle. Idővel kiderül, hogy Colter küldetése az, hogy azonosítsa, ki lehet a merénylő, aki pár órával korábban előidézte a vonatszerencsétlenséget, és további robbantásra készül, ami újabb tömegkatasztrófához vezetne…

Forráskód /Source Code, 2011/

7. Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Chuck Alue (Mark Ruffalo) és Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró egy sivár és kietlen, önmagában is fenyegető szigetre érkezik. A helyszín egy teljesen elzárt elmegyógyintézet, ahol a legelvetemültebb bűnözőket tartják fogva szigorított intézkedések mellett. Az elővigyázatosság ellenére megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, így a nyomozókra hárul az ügy felderítése. Az intézet pszichiátere nem bizonyul segítőkésznek, Danielsnek pedig saját démonaival is meg kell küzdenie.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

6. 12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

1997-ben csak a világ lakosságának 1% élte túl a nagy vírusjárványt. 38 évvel később újjabb járvány fenyegeti a túlélőket, élettbenmaradásuk attól függ, hogy James Cole-nak (Bruce Willis) sikerül-e információkhoz jutnia a a vírus természetéről. Ehhez azonban vissza kell utaznia a múltba, küldetése pedig már az elején nem várt akadályokba ütközik: nem 1996-ba, hanem 1990-be érkezik. Ahelyett, hogy szabadon kereshetné a vírus mintáit, elmegyógyintézetbe zárják. Egyetlen ember hisz neki, az intézetben dolgozó pszichológus, Kathryn Railly (Madeleine Stowe), akinek segítségével talán sikerül a járvány kirobbantásáért felelős 12 Majom Hadseregének nyomára bukkannia.

12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

5. Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

Malcolm Crowe (Bruce Willis) kiváló gyermekpszichológus. Azonban egy este gyilkossági kísérlet áldozatává válik, mikor egy korábbi betege, akit nem sikerült meggyógyítania, megkeresi és megtámadja őt. A támadás után Crowe igyekszik új életet kezdeni. Ekkor találkozik a problémákkal küzdő 8 éves Cole-lal (Haley Joel Osment), aki sok szempontból hasonlít korábbi betegére. Crowe úgy gondolja, ha segít a gyermeken, feloldozást nyerhet, ám ehhez be kell férkőznie a bizalmába, és meg kell ismernie a szörnyű titkokat, amelyeket Cole rejteget.

Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·