FILMEZZUNK.HU
TOPLISTA: Filmek, melyektől eldobod az agyad!

17 film, amitől garantáltan eldobod az agyad

40510

12. Holtodiglan (Gone Girl, 2014)

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) látszólag boldog házasságban élnek, gazdagok és sikeresek. Épp az ötödik házassági évfordulójukra készülnek, amikor Amynek nyoma vész. A gyanú először a férjre terelődik, és lassan felszínre kerülnek a sötét családi titkok is. Nick hazugságaival egyre jobban magára tereli a figyelmet, egy idő után már csak ikertestvére bízik meg benne. Nicknek tisztáznia kell magát, ez azonban már-már lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

11. K-Pax – A belső bolygó (K-Pax, 2001)

Prot (Kevin Spacey) egy ártalmatlan figura, akit valahogy elkapnak a rendőrök, ugyanis több rablótámadásnál is ott lábatlankodik. Prot a rendőrségen fura megjegyzéseket tesz, például, hogy ezen a bolygón nagyon erős a fény. A K-PAX-en, szülőbolygóján nagyobb a homály. Így kerül a képbe egy helyi kórház pszichiátere, Dr. Mark Powell (Jeff Bridges). Prot az ő gondozásába kerül. Powell egy sokat látott, tapasztalt orvos, aki megpróbál a dolgok végére járni. A férfi azt állítja, hogy tényfeltáró küldetésen van a Földön, és még a nyár vége előtt hazatér. Powell viszont sokkal földhözragadtabb magyarázatot keres Prot furcsa viselkedésére.

K-Pax - A belső bolygó (K-Pax, 2001)

10. Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo’s Nest, 1975)

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó közösséget vállalni az intézet lakóival. Ám hozzáállása szép lassan megváltozik, ahogy felfedezi, hogy az elmegyógyintézet lakói semmivel sem bolondabbak nála. Amikor McMurphy megtapasztalja az intézet módszereit, nem tudja elhallgattatni megszólaló lelkiismeretét, és olyan döntéseket hoz, amelyek túlmutatnak saját érdekein.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

9. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Joel és Clementine találkoznak, megismerik egymást és összekötik életüket. Egy új eljárásnak köszönhetően Clementine kitörölteti emlékeiből Joelt. Amikor a férfi erre rájön, ő is megteszi ugyanezt. Azonban ahogy telik az idő, úgy bukkannak felszínre Clementine foszlányai, s a férfi rádöbben: nem tudja örökre kitörölni Clementine emlékét, mert az iránta érzett szerelme örök és elpusztíthatatlan.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·