FILMEZZUNK.HU
TOPLISTA: Filmek, melyektől eldobod az agyad!

17 film, amitől garantáltan eldobod az agyad

40514

4. Felhőatlasz (Cloud Atlas, 2012)

A múlt, jelen és jövő emberei egy hatásláncolat szemei, melyben minden kihatással van mindenre. Egy álomszerű narratívában 6 fantasztikus történet kapcsolódik össze ötszáz évet átívelve. Egy gyilkosból hős lesz, egy múltbéli jótett forradalomhoz vezet a jövőben.  Hogyan hatnak egymásra az emberi életek, a tettek és azok következményei? Nincs kitüntetett idői dimenzió, a múlt, a jelen és a jövő egyforma fontossággal bírnak.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

3. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi kapcsolatukat, és egymás legnagyobb ellneségeivé válnak. Legfőbbb vágyunk, hogy legyőzzék a másikat, versengésükben minden eszköz megengedett.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

2. Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, hollott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete gyökresen megváltozik, amikor találkozik a normálisnak és kiegyensúlyozottnak egyáltalán nem nevezhető Tylerrel, aki olyan dolgokra döbbenti rá, amiről már rég elfeledkezett. Létrehoznak egy titkos csoportot, ami nemet mond a fogyasztói társadalomra, és egyre ijesztőbb eszközökkel érvényesítik akaratukat, egészen addig, amíg Jackben felmerül a kérdés: ki is irányít kit?

Harcosok klubja (1999)

1. Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Eredet (Inception, 2010)

Nem hiszed el, hogy nézett ki Jason Momoa a ’90-es években!

A fentebb felsorolt filmeken kívül biztos a kedves Olvasók is ismernek még olyat, amitől ledobjuk az agyunkat. Ha ismertek ilyet, kérünk írjátok le nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon tippjeiteket, hogy bővíteni tudjuk listánkat!

(Történetek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·