FILMEZZUNK.HU
A Rémálom az Elm utcában című film még a főgonoszt alakító Robert Englundnak is rémálmokat okozott

A Rémálom az Elm utcában című film még a főgonoszt alakító Robert Englundnak is rémálmokat okozott

2480

A Rémálom az Elm utcában című film még a főgonoszt alakító Robert Englundnak is rémálmokat okozott

Kiderült, hogy még Robert Englund sem tud úgy álmodni saját magáról Freddy Krueger szerepében, hogy ne rázna meg mélyen az élmény. 1984-ben a közönségnek fogalma sem volt arról, hogy mi fog elszabadulni Wes Craven rémisztő lángelméjétől a Rémálom az Elm utcában című filmmel. A világ hamarosan találkozott a torz, fémkarmos, kalapos Freddy Kruegerrel. Egy gonosz szörnyeteggel, aki az álmatlanságot az elkövetkező generációk számára üdvözlendő problémává tette. Ettől kezdve a közönség félt elaludni, még akkor is, ha Freddy bosszút akart állni a springwoodi szülőkön, behatolva gyermekeik álmaiba és megölve őket.

A Rémálom az Elm utcában ijesztő Freddy Kruegere a valóságban ILYEN jóképű nagypapa - Robert Englund

Gyakran előfordul, hogy a színészek annyira szorosan kötődnek a karakterükhöz kötött karakterekhez, hogy nehéz lehet a kettőt szétválasztani. A The Guardiannek adott interjújában Robert Englund beszélt egy kis szunyókálásról, amit Freddy-maszkban tett, és ami olyan durva ébredést okozott neki, amit soha nem fog elfelejteni:

“Volt egy aprócska mézesmadzagom, ami körülbelül akkora volt, mint egy piszoár, egy Formica asztallal, egy műanyag székkel és egy tükörrel, ami körül villanykörték világítottak – a klasszikus backstage sminkszoba. A lámpák fényerőszabályzóval voltak bekapcsolva. Alacsonyra kapcsoltam őket, amikor hajnali 4 körül szundikáltam, a fejemet egy szorosan feltekert törölközőn pihentettem, hogy ne kenjem el a sminkemet. Vártam, hogy behívjanak a forgatásra, és hallottam, hogy dörömbölnek az ajtón. Ahogy felültem, láttam, hogy ez a torz arc néz vissza rám a tükörből. A döbbenettől kiugrottam a bőrömből. Felemeltem a kezem, és rájöttem: “Ó, Istenem, ez a saját tükörképem!”. De ez egy olyan megdöbbentő pillanat volt, hogy még mindig lakozik a különböző rémálmaimban.”

A Rémálom az Elm utcában ijesztő Freddy Kruegere a valóságban ILYEN jóképű nagypapa - Robert Englund

Robert Englund

Az eredeti Rémálom az Elm utcában forgatása során Robert Englundnak is hasonló élményben volt része, miután Robert Kurtzman protézisének varázslatának köszönhetően átváltozott a legendás mészárossá. Az eredeti filmben a tinédzser Tina Gray egy rémisztő rémálomból ébred, amelyben egy pengével rögzített kesztyűt viselő, torz férfi támad rá egy kazánházban. Édesanyja négy rejtélyes vágásra mutat rá a hálóingén. Másnap reggel Tina legjobb barátnője, Nancy Thompson és annak barátja, Glen Lantz (Johnny Depp debütál) vigasztalja.

Mindketten elárulják, hogy az előző éjszaka nekik is rémálmuk volt. Néhány holttesttel később Nancy kilép a fényes és ködös reggelre. Minden barátja és az anyja még életben van. Nancy beszáll Glen kabriójába, amikor a tető hirtelen leereszkedik, és bezárja őket, miközben az autó irányíthatatlanul halad az utcán. Három kötélen ugráló lány hallatszik, akik Krueger gyerekdalát kántálják, miközben Marge-ot Krueger megragadja a bejárati ajtó ablakán keresztül. Aludj jól!

Demi Moore nem sminkelte ki magát – Friss fotóin felismerhetetlen az egykor csodaszép színésznő

(Via TheGeek.hu)


Article Tags: · · ·