FILMEZZUNK.HU
Gyermekkorunk kedvenc filmjei

Gyermekkorunkban ezt a 10 filmet szerettük a legjobban

16243

Szabadítsátok ki Willy-t! (Free Willy, 1993)

Elképzelhetetlen barátság, felejthetetlen kaland. Willy, az óceántól és családjától elszakított kardszárnyú delfin a kisvárosi delfinárium látványossága lenne, azonban nem hajlandó a fogságban a turistaszórakoztatásra. A kőszívű tulajdonos a gyilkos bálna elpusztítása mellett dönt. Willy ekkor találkozik egy tizenkét éves utcagyerekkel, akivel gyorsan összebarátkoznak.

Szabadítsátok ki Willyt! (Free Willy, 1993)

Stuart Little, kisegér (Stuart Little, 1999)

Stuart Little-t örökbe fogadja a kissé szertelen Little família. Igaz, először gyerekre gondoltak, de az árvaházban ez a pici egérke tűnt a legelveszettebb lénynek. Mrs. Little (Geena Davis) vezényletével hamarosan feljavítják a gyenge Stuartot, aki teljes értékű családtaggá válik. A házban – érthető módon – egyvalakinek nem nyeri el tetszését a jövevény: a macskának. A gonosz kandúr mindent meg is tesz azért, hogy véget vessen az egér jó sorának..

Stuart Little, kisegér (1999)

Hull a pelyhes (Jingle All the Way, 1996)

Pár nap múlva karácsony, ilyenkor egy valamire való szülő a zsúfolt játékboltokban tipródik, hogy begyűjtse csemetéinek a klasszabbnál klasszabb ajándékokat. Ted (Phil Hartman), a “tökéletes” apa, például élő rénszarvast (!) vezet elő gyermekének. Nem így a szomszédja, Howard (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletember. Nemcsak kisfia karateversenyét kési le, de kollégái ünnepi hangulata sem juttatja eszébe: ideje lenne végre beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Az utolsó pillanatban mentő ötlete támad: megfogja venni kisfiának a szezon legcsodásabb játékát, a Turboman-babát. Csak az a baj, hogy ez másoknak is eszébe jutott, és már sehol sem lehet kapni. Howard elhatározza, hogy a föld alól is szerez egyet, de mintha mindenki összeesküdött volna ellene. A végsőkig elszánt apa halált megvető bátorsággal vív meg az “ellenséggel”: egy barátságtalan rendőrrel, egy őrült postással és egy csapat Télapóval.

Hull a pelyhes (Jingle All the Way, 1996)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·