FILMEZZUNK.HU
Tanulságos, sok mondanivalóval bíró filmek

10 tanulságos, sok mondanivalóval bíró film, amit látni kell

103120

5) A szív bajnokai /The Blind Side, 2009/

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai 2009

6) Forrest Gump /Forrest Gump, 1994/

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

Forrest Gump (1994)

7) A bakancslista /The Bucket List, 2007/

Carter Chambers egész élete során jegyezgette azokat a dolgokat, melyeket meg akart tenni, a milliárdos Edward Clole-t azonban csak a pénz foglalkoztatta, és az, hogyan tudna még nagyobb vagyonra szert tenni. A két férfit a sors egymáshoz sodorja egy kórteremben, és felismerik, eljött az idő, hogy azt tegyék, amit mindig is szerettek volna.

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·