FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje

Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje

67603

3. A leggyorsabb Indian (The World’s Fastest Indian, 2005)

Burt Munro (Anthony Hopkins) egy isten háta mögötti kisvárosban él, valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja. Egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága. Az út hosszú, és a 60-as évek felgyorsult életet élő Amerikájában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került. Az utolsó pillanatokig akadályokkal teli útja végén, mégis ott várja a siker. A világ egyik legidősebb versenyzője Indian motorjával új sebességi rekordot állít fel, amelyet 1967 óta senki nem tudott még megdönteni.

A leggyorsabb Indian 2005

A leggyorsabb Indian egy 2005-ös film az új-zélandi, invercargilli Burt Munro igaz története alapján, aki egy öreg 1920-as Indian motorból 200 mérföld/órás sebességgel száguldó, rekorddöntő masinát tákolt össze két saját kezével. Az 1960-as években Utahban, a bonneville-i sós síkságon felállította az 1000 köbcenti alatti motorral rendelkező motorok sebességi rekordját, melyet máig nem sikerült senkinek felülmúlni.

2. Napok romjai (The Remains Of The Day, 1993)

A harmincas évek Angliája. A vidéki kastély ura, Lord Darlington (James Fox) a nácikkal kötött szövetségben látja a béke lehetőségét. Házában hemzsegnek a nácik. Stevens (Anthony Hopkins), a komornyikja rendíthetetlen ura iránti hűségében. Nem így Miss Kenton (Emma Thompson), a házvezetőnő, akinek radikális gondolkodása éles ellentétben áll a ház tulajdonosáéval. Mikor a lord két zsidó származású cselédlányt elbocsát, Miss Kenton fellázad. Stevens kioktatja, és hallgatásra inti: a személyzetnek nincs joga bírálni.

Napok romjai (The Remains Of The Day, 1993)

A Napok romjai című film egy 1993-ban bemutatott, megindító erejű angol-amerikai filmdráma, melyet nyolc Oscar-díjra jelöltek, közte Hopkinst, mint legjobb színészt. A film Kazuo Ishiguro japán-brit író A főkomornyik szabadsága című regényének filmadaptációja.

1. A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1991)

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva “Buffalo Bill” gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig  az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként. Így kerül a képbe a zseniális pszihopata pszihiáter sorozatgyilkos Dr. Lecter, aki egyedül ismerheti Buffalo Bill titkát.

A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1991)

Anthony Hopkins annak ellenére nyerte meg a Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, hogy mindössze húsz percet látható a vásznon. Ilyenre azóta sem volt példa a filmtörténetben. Hopkins a szünetekben egy hanggal ijesztgette Jodie Fostert, és ez a hang annyira megtetszett a rendezőnek, hogy a filmbe is becsempészték. Dr. Hannibal Lecter szerepére eleinte Gene Hackman és Jack Nicholson is jelölt volt. Starling karakterét pedig kezdetekben Michelle Pfeifferre, illetőleg Meg Ryanre szerették volna bízni.

Robin Williams élete 63 évesen ért véget tragikus módon – Halála előtt nem sokkal ezt a képet osztotta meg utoljára

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Anthony Hopkins produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt, Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·