FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje

Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje

67600

6. Törés (Fracture, 2007)

Ted Crawford (Anthony Hopkins) rájön, hogy fiatal felesége megcsalja. Bosszúból kieszeli a tökéletes gyilkosságot, azonban tervét nem fedi fel senki előtt. Pisztolyt ragad, és elteszi láb alól a csalfa nőt. A házába rontó rendőrök Crawfordot pisztollyal a kezében találják. A nyomozó, Nunally (Billy Burke) a nőben felismeri a szeretőjét. Crawford nem tagad semmit, rövid úton a rácsok mögött találja magát. Az ügy egyszerűnek tűnik, ám a bíróság egyre jobban belebonyolódik az esetbe, miközben Crawford a háttérből tökéletesen mozgatja a szálakat. Úgy fest, minden a terve szerint alakul.

Törés (Fracture, 2007)

Anthony Hopkins egyetlen jelenetben sem pislog, ez a karakternek kísérteties megjelenést kölcsönöz. Hosszú idő után ez az első film, amely a New Line Cinema és a Castle Rock Entertainment stúdiók közös produkciójában készült. Erre utoljára a kilencvenes évek közepén volt példa.

5. Vörös Sárkány (Red Dragon, 2002)

Will Graham (Edward Norton), a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert (Anthony Hopkins), a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns – és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecterrel…

Vörös Sárkány (Red Dragon, 2002)

A forgatás után Anthony Hopkins azt mondta, ebben a filmben formálta meg utoljára Hannibal Lectert. Hopkins egyik szabadnapján csak azért ment el a forgatásra, hogy lássa játszani Philip Seymour Hoffmant, ugyanis a két színésznek nem volt közös jelenete a filmben.

4. A vadon foglyai (The Edge, 1997)

A milliomos Charles Morze (Anthony Hopkins) elkíséri topmodell nejét Alaszkába, ahol a híres divatfotós (Alec Baldwin) lélegzetelállító fényképeket akar készíteni a helybeli vadászok segítségével. A két férfi együtt indul a vadászokhoz, útközben azonban lezuhan kis repülőgépük. Hamarosan rájönnek, túl messzire kerültek, segítséget nem várhatnak. Életükért meg kell küzdeniük a természet veszélyeivel, köztük egy óriási medvével. Egyre növekszik a bizalmatlanság közöttük..

A vadon foglyai (The Edge, 1997)

Robert De Niro és Dustin Hoffman egyaránt szóba került arra a szerepre, amit végül Anthony Hopkins kapott. Érdekesség, hogy Hopkins porckorongsérvtől szenvedett a forgatás során, aminek a fájdalmait beleépítették a szerepbe. Egyébként Anthony Hopkinst meglegyintette a halál szele is, amikor a kanadai Albertában forgattak. Történt ugyanis, hogy fájdalomcsillapítót szedet a nyaki fájdalmaira, így amikor beleesett a vízbe nem érezte, hogy mennyire fázik, csak amikor már hipotermia lépett fel nála. Azonnal kórházba kellett szállítani kezelésre.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·