FILMEZZUNK.HU
Robert Downey Jr. visszatér, mint Sherlock Holmes!

Most már biztos, hogy Robert Downey Jr. visszatér a híres nyomozó szerepében – Jön a Sherlock Holmes 3. része!

12132

Most már biztos, hogy Robert Downey Jr. visszatér a híres nyomozó szerepében – Jön a Sherlock Holmes 3. része!

2009-ben, alig egy évvel azután, hogy Robert Downey Jr.-ból Vasember lett, a világ leghíresebb detektívje bőrébe is belebújt. A Sherlock Holmes a maga könnyed, laza és mégis grandiózus stílusával szép sikert aratott, ami a remek szereposztásnak is köszönhető volt. Nem is kellett sokat várni a folytatásra, a Sherlock Holmes: Árnyjáték 2011-ben debütált a mozikban. És máig ennyi.

Robert Downey jr. és Jude Law - Sherlock Holmes (2009)

Bármekkora sikert is aratott az első két mozi, a rajongók máig hiába várják, hogy trilógiává bővüljön a franchise. Pedig a második részt kifejezetten úgy fejezték be, hogy az egyenesen üvöltött a folytatásért. Ám a Marvel moziverzum akkoriban kezdett beindulni, így a címszereplőt alakító Robert Downey Jr. is egyre elfoglaltabb lett a világ állandó megmentésével. Aztán évekkel ezelőtt egyszer csak felbukkant egy egészen konkrét premierdátum a Sherlock Holmes 3 kapcsán. Eszerint 2020 karácsonyára lőtték be a bemutatót. Amiből persze semmi sem lett. Majd jött a világjárvány, amely nem csak ezt a projektet, de úgy általában az egész filmipart hónapokra térdre kényszerítette.

Ami biztos, hogy Robert Downey Jr. immár nincs annyira elfoglalva a világ megmentésével, mivel Tony Starkként kicsettintette már magát a Marvel moziverzumból. Jude Law sem unatkozik manapság, de bizonyára be tudná szorítani a naptárába a forgatást. Ugyanakkor az első két filmet rendező Guy Ritchie már nem tér vissza a harmadikra, helyette Dexter Fletcher foglalhatja el azt a széket.

Az eredeti színészpárossal jöhet a Sherlock Holmes 3!

Elvileg tehát minden adott ahhoz, hogy végre tényleg nekiugorjanak a filmnek, de egyelőre erre még nem került sor. És sajnos nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet egyáltalán. A rendező egy korábban adott interjújában arról beszélt, hogy a világjárvány alaposan keresztülhúzta a számításokat, aztán Robert Downey Jr.-nak akadtak más projektjei. Így egyelőre továbbra is csak lóg a levegőben a trilógia harmadik része.

Ami viszont érdekes, hogy már nem csak egy harmadik moziban gondolkoznak. Olyan filmet szeretnének készíteni, ami megágyazhat további folytatásoknak, illetve a szereplőkre épülő mellékágaknak is. Csak hát ehhez talán előbb végre le kéne forgatni a Sherlock Holmes 3-at…

A Rémálom az Elm utcában című film még a főgonoszt alakító Robert Englundnak is rémálmokat okozott

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·