FILMEZZUNK.HU
Robert Duvall 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Robert Duvall 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

20760

6. Leharcolt oroszlánok (Secondhand Lions, 2003)

Az 1960-as évek Texasában Garth (Michael Caine) és Hub (Robert Duvall) a félénk tinédzser különc és gazdag nagybácsikái, akik egy teljes nyáron vigyáznak a kölyökre, amikor megbízhatatlan édesanyja kidobja őt otthonról. És persze mi másról szólna egy nyár két öregember mellett, mint lenyűgöző mesékről, kalandokról és álmokról?

Leharcolt oroszlánok (Secondhand Lions, 2003)

5. Sztálin (Stalin, 1992)

A film egy sajátos szemszögből, nevezetesen Anna Alilujeva (Julia Ormond), Sztálin unokája visszaemlékezéseiből és szemszögéből mutatja be a sztálini rendszert. Ott kezdődik, hogy a bolsevik párt vezére Lenin hazatér a külföldi száműzetéséből. A film innen kíséri végig Sztálin (Robert Duvall) életét. Bemutatja párharcát Trockijjal (Daniel Massey) a hatalom megszerzéséért, hogyan építi ki a rettegett titkosszolgálatát és bepillantást enged a sztálini rendszer kegyetlen belső világában, ahol főleg azok nincsenek biztonságban akik a legbelsőbb körökben vannak.

Sztálin (Stalin, 1992)

4. A sas leszállt (The Eagle Has Landed, 1977)

1943-ban Hitler parancsot ad Canaris tengernagynak (Anthony Quayle), hogy raboltassa el legfőbb ellenfelét, magát Churchillt. Max Radl ezredes (Robert Duvall) irányítja a kivitelezhetetlennek tűnő akciót. Hamarosan megtalálja a megfelelő embereket is: az Angliában nevelkedett Steiner ezredest (Michael Caine) és egy angolok ellen harcoló írt, Devlint (Donald Sutherland). Az angliai német kémek szerint Churchill a közeljövőben egy kis angliai faluban tölt néhány napot. Úgy tűnik tehát, minden esély megvan arra, hogy sikerrel teljesíthessék a Führer parancsát.

A sas leszállt (The Eagle Has Landed, 1977)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·