FILMEZZUNK.HU
Robert Duvall 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Robert Duvall 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

20761

3. A bíró (The Judge, 2014)

A nagyvárosi menő ügyvéd, Hank (Robert Downey Jr.), édesanyja halála miatt hazautazik, ahol kénytelen elviselni apja (Robert Duvall) társaságát. Az idős bíró meglehetősen nehéz természetű, nagyon beteg, ráadásul gyilkossággal gyanúsítják. Ahogy Hank egyre több időt tölt el a szülői házban, rádöbben arra, hogy miért is szökött meg onnan évekkel ezelőtt. Idővel azonban felszínre törnek érzelmei, elvégre a vér nem válik vízzé.

A bíró 2014

2. Keresztapa 1-2. (The Godfather I-II., 1972-1974)

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a rokoni szálakból szőtt maffiagépezet piszkos ügyleteit. Csak egy dologgal kapcsolatban marad tartózkodó: nem akar beszállni a drogbizniszbe. Az alvilág viszont nem csak a Corleone-családból áll: az ellentétes érdekek azonban nem csak Don Vitóra, hanem a család összes tagjára halálos veszélyt jelentenek. Vajon át tudja venni a családfő helyét fiatal és tapasztalatlan fia, Michael?

Keresztapa

1. Az Úr kegyelméből (Tender Mercies, 1983)

A kiégett, lecsúszott countryénekest (Robert Duvall) és a fiatal özvegyasszonyt (Tess Harper) egy kis texasi motelben összehozza a sors. A sikerért folyó lélektelen harc, az alkoholizmus, két tönkrement házasság szinte a mélypontra juttatta a férfit, de a szelíd Rosa és kisfia melegszívűségével újra képessé teszi őt a szeretetre.

Az Úr kegyelméből (Tender Mercies, 1983)

Goldie Hawn gyönyörű arcát tönkretette a plasztika – 78 évesen így néz ki

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·