FILMEZZUNK.HU
A "Gumiarcú" Jim Carrey 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

A “Gumiarcú” Jim Carrey 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

24107

6. A Maszk (The Mask, 1994)

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) nem a legszerencsésebb figura, sőt. Az ügyetlen és esendő banki alkalmazott éli szürke és eseménytelen életét, amit kutyájával, Milow-val oszt meg. Egy nap azonban egy furcsa, ősi maszk mindent megváltoztat: az értéktelennek tűnő faálarc ugyanis emberfeletti erőt kölcsönöz viselőjének. Stanleyből így egy szórakoztató, forgószél-szerű, ellenállhatatlan figura lesz, ám a maszk rossz kezekbe kerülve veszélyt is jelenthet. Stanley-n múlik, hogy mi lesz a titokzatos erő sorsa, és kié lesz a legszebb lány keze.

A Maszk (The Mask, 1994)

A banán sárga öltönyt Jim Carrey arról az öltönyről mintáztatta, amelyet anyja varrt neki első stand-up comedy próbálkozásához. Chuck Russell rendező azt nyilatkozta, hogy Carrey szereplése rengeteg digitális effektet megspórolt a stábnak, ugyanis annyira rajzfilm-figurás és ruganyos volt a színész mozgása, hogy nem kellett mindent utómunkázni. A karakter hatalmasra méretezett műfogsorát eredetileg csak a néma jelenetekben használták volna, de Carrey megtanult benne beszélni, hogy Maszk még valószerűtlenebbnek tűnjön.

5. Hanta Boy (Liar Liar, 1997)

Fletcher Reede (Jim Carrey) sztárügyvéd, amihez hozzátartozik, hogy füllent, kamuzik, hazudik, amikor és akinek kell. Karrierje miatt sokszor még fiát, Maxet (Justin Cooper) is elhanyagolja, és nem tartja be az ígéreteit. Max ezért azt kívánja születésnapjára, hogy az apja ne tudjon többé hazudni. Másnap Fletcher komoly problémákkal szembesül, mert mindig kiszalad a száján, amit gondol…

Hanta Boy (1997)

Jim Carrey 20 millió dollárt kapott a szerepéért. Carrey egy nyilatkozatában azt mondta, hogy a “Karom” játékot, amit Fletcher játszik a fiával, saját édesapja is játszotta vele.

4. A minden6ó (Bruce Almighty, 2003)

Bruce Nolan (Jim Carrey)minden vágya, hogy hírolvasó lehessen a Buffalo városi televíziónál, végül mégis riválisára, Evan Baxterre (Steve Carell) esik a választás. Bruce dühében elveszíti a fejét egy élő közvetítés alkalmával, és barátnője mellett sem talál vigaszt. Még az Úrra (Morgan Freeman) is haragszik, aki megelégeli, hogy Bruce állandóan zsörtölődik, mindig mást hibáztat , ezért felruházza őt végtelen hatalmával, és Bruce-nak be kell látnia: Isten feladata egyáltalán nem könnyű.

A minden6ó (Bruce Almighty, 2003)

A film Buffalóban játszódik, mivel Jim Carrey Észak-Buffalóban nőtt fel, és gyerekként rajongott a WKBW TV hírműsoráért. Jim Carreynek valóban van egy olyan Saleen S7 típusú autója, amilyet a filmben is vezet – ezt a modellt egyébként gyakran összekeverik a Mclaren F1-el.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·