FILMEZZUNK.HU
25 alapfilm, amit egyszer az életben mindenképpen látnod kell

25 alapfilm, amit egyszer az életben mindenképpen látnod kell

2479

21. Terminátor – A halálosztó (1984, The Terminator)

Arnold Schwarzenegger Terminátor szerepében is kihagyhatatlan alapfilm táborunk listájából.

Terminátor - A halálosztó (The Terminator, 1984)

A jövőből, 2029-ből küldenek vissza a múltba, 1984-be, Los Angelesbe egy ember formájú gyilkológépet, ún. Cyborgot, azzal a feladattal, hogy ölje meg Sarah Connort (Linda Hamilton), még mielőtt világra hozná gyermekét. A gyermek lesz ugyanis majd az emberek vezére a jövőben a robotok elleni harcukban. Ámde a jövő emberei is visszaküldenek a múltjukba egy hőst, aki többször sikerrel menti meg Sarah életét a halálosztó csapása elől, míg végül a saját életét áldozza fel érte.

22. Avatar (2009)

2009-ben újra jött James Cameron (a Titanic rendezője) és ismét átrendezte picit a történelem könyveket. Az új 3D-s technológiára épülő Avatar, annak ellenére, hogy az Oscar-gálán “csak” 3 díjat nyert, lett minden idők legtöbb bevételét generáló mozija volt, amíg a Bosszúállók: Végjáték el nem kezdte a mozis pályafutását 2019-ben. Bár azóta újra visszakaparintotta az első helyet.

Avatar (2009)

A történet a távolabbi jövőben játszódik, amikor is az emberiség eljutott a hozzánk legközelebb lévő Alpha Centauri csillagrendszerbe, ahol a Pandorának keresztelt bolygón életet fedeznek fel. A bolygó egy eddig ismeretlen, különleges ásványi anyagban gazdag, így megindul a Pandora gyarmatosítása. Ezt a bolygó törzsi közösségekben élő őshonos népe, a na’vik nem nézik jó szemmel. Hogy az idegen atmoszférájú bolygón való mozgást és a fajok közti kommunikációt megkönnyítsék, hibrid avatarokat hoznak létre, amelyeket egy-egy ember telepatikus kapcsolaton keresztül irányít. Jake Sully, a háborús veterán, aki tolószékbe kényszerült, jelentkezik a programba. Azonban miután közelebbről is megismeri a na’vi kultúrát, rádöbben, hogy az emberek gátlástalanul kihasználják a bolygót, és a gyarmatosítók ellen fordul.

23. Bosszúállók (2012, The Avengers)

A filmvilág legvagányabb szuperhősei egy filmben? Igen! Az elmúlt években hozzászokhattunk már, hogy a Marvel piacra dob évente két filmet, ami sikert-sikerre halmoz. A Bosszúállók volt az eddigi legnagyobb durranásuk.

Ennyit keresnek a sztárok egy 200 milliós blockbuster filmmel

Hőseink külön-külön váltak ismertté és egy világ csodálja őket. Ha viszont összeállnak, legyőzhetetlenné válnak. Szükség is van Vasember, Hulk, Amerika Kapitány és Thor együttműködésére, hiszen nekik kell legyőzniük a gonoszt, aki a világot fenyegeti.

24. Harcosok klubja (1999, Fight Club)

Brad Pitt és Edward Norton is beírta magát az alapfilmek táborába.

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel, aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

25. Toy Story – Játékháború (1995, Toy Story)

Egy mese is lehet alapfilm! A magyarokon kívül (Vuk) azért az amerikaiak is tudnak jó rajzfilmet csinálni… 🙂 Nekünk ez a kedvencünk. Már több folytatást is megélt, úgyhogy ha elkezded sokáig nem fogsz unatkozni.

Toy Story - Játékháború (Toy Story, 1995)

Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a tudálékos perselymalac, kalandvágyó katonák, kacér öltöztetőbabák és a többiek. Ám egy nap új társuk érkezik: Buzz, a hipermodern, csillagközi lézerharcos. Két dudás még egy gyerekszobában sem fér meg. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ha nem zuhannának ki véletlenül az ablakon, és nem kéne együtt megküzdeniük a valódi világgal, hogy száz kaland, veszély és viszontagság után végre visszajuthassanak Andyhoz…

10 híres magyar színész, akik 2023-ban költöztek el az élők sorából

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mi az az alapfilm, amit feltétlenül ajánlanál másnak! A 25 legjobb alapfilm sorrendje nem a legjobbak rangsorja alapján van összeállítva, hanem véletlenszerű!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·