FILMEZZUNK.HU
25 alapfilm, amit egyszer az életben mindenképpen látnod kell

25 alapfilm, amit egyszer az életben mindenképpen látnod kell

2478

16. Horgász a pácban (1958, Ni vu, ni connu)

Ha Chales Chaplin a filmtörténelem egyik legikonikusabb és legszórakoztatóbb színésze, akkor Louis De Funés a másik! Az általunk kedvelt legjobb filmje is kihagyhatatlan remekmű.

Horgász a pácban (Ni vu, ni connu, 1958)

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

17. A szomszéd nője mindig zöldebb (1993, Grumpy Old Men)

Jack Lemmon és Walter Matthau egy rutinos páros, akik nem kevés mosolyt csaltak filmjeikkel az arcunkra.

Jack Lemmon és Walter Matthau

John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) két öregúr, akik egymás szomszédjai, mégis ki nem állhatják egymást. Több, mint 50 éve vitatkozgatnak és piszkálják egymást, de azért ölre nem mennek, hiszen valahol mélyen azért szeretik egymást. A várva-várt nagy változás az életükben akkor következik be, amikor megérkezik a faluba Ariel (Ann-Margret), a csodaszép nő. Mindketten azonnal beleszeretnek. Egyértelmű számukra, hogy valamelyikük megkaphatja, de melyikük? Megindul a harc, a viaskodás a nőért, egymás piszkálása és csőbe húzása…

18. Reszkessetek, betörők! (1990, Home Alone)

Alapfilm? Nagyon alapfilm! Gyerekeknek, családoknak, testvéreknek, szerelmes pároknak, mindenkinek. Karácsonykor, ahogy a karácsonyfa ott hever a nappaliban, nekünk is úgy kell ott heverni a tévé előtt miközben ezt a produkciót nézzük.

Reszkessetek, betörők! 1990

Kevin (Macaulay Culkin) szülei igazi nagy családi karácsonyra utaznak Párizsba. A felfordulásban végül csak egy “valamit” felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradt kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő (Joe Pesci és Daniel Stern) mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal bánik el a gazfickókkal.

19. Az ördög jobb és bal keze (1971, Lo chiamavano Trinita)

Bud Spencer és Terence Hill rajongók ne ijedjenek meg! Természetesen ők sem maradhatnak észrevétlenek listánkból. Nekünk ez a kedvenc közös alkotásunk tőlük, így helye van a 25 alapfilm táborában!

Az ördög jobb és bal keze 1971

Trinity (Terence Hill) megérkezik a városkába, ahol seriffcsillagot viselő bátyjával, Bambinoval (Bud Spencer) éppen három elvetemült fickó kötözködik. A seriff nem örül különösebben az “ördög jobb keze” néven illetett öcskösnek, mert ismeri. Ahol ő eddig feltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, csattannak a pofonok, és a fivérek roppant tekintélyre tesznek szert…

20. Titanic (1997)

A romantikus filmek etalonja. Több, mint 10 éven át vezette a valaha volt legtöbb bevételt keresett filmek listáját. Mindezek mellett, a Ben-Hurhoz hasonlóan 11 Oscar-díjat nyert. Naná, hogy alapfilm!

Kate Winslet - Titanic

A történelem leghíresebb tengeri katasztrófája volt a Titanic óceánjáró 1912. április 15-i jéghegynek ütközése. Egy tizenhét éves lány (Kate Winslet) és egy fiatalember (Leonardo DiCaprio) szerelmi kapcsolatának szemszögéből élhetjük át a tragédiát. A zárt, angliká- nus világban élő fiatal hölgy szemét az élet igazi dolgaira a nehéz sorsú fiú hívja fel. Szerelmük beteljesülésébe azonban nem csak a jéghegyek szólnak bele…

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·