FILMEZZUNK.HU
10 film, amiről sosem hitted volna, hogy igaz történeten alapszik

10 film, amiről sosem hitted volna, hogy igaz történeten alapszik

21815

8) A lehetetlen (Lo imposible, 2012)

Thaiföld kiváló hely egy családi vakációra. Ezért dönt úgy Henry (Ewan McGregor) és Maria (Naomi Watts), hogy három gyermekükkel ott töltik a karácsonyt. A téli szünidő kiválóan telik, egészen december huszonhatodikának reggeléig, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas szökőár indul meg Thaiföld partjai felé, a család pedig az utóbbi idők legpusztítóbb természeti katasztrófájának áldozatává válik. A valós eseményeket feldolgozó film nem csak a természet pusztító erejéről, de az együttérzés, a bátorság, és a jóindulat hatalmáról is szól.

A lehetetlen /Impossible, 2012/

Tudtad, hogy…?

… a történetet a 2004-es természeti csapás, és egy spanyol túlélő család története inspirálta?

9) 127 óra (127 Hours, 2010)

Aron Ralston (James Franco) 2003-ban egyedül nekivág egy kanyontúrának a Utah állambeli Nemzeti Parkban. A férfi egy szerencsétlen mozdulat miatt lezuhan egy sziklahasadékba, és beszorul a karja. Először még próbál segítségért kiabálni, de a hasadék elnyeli a hangját, kimerülve igyekszik kitalálni, hogyan élhetné túl a helyzetet. A film Aron fogságának 127 óráját dolgozza fel.

127 óra (127 Hours, 2010)

Tudtad, hogy…?

… amikor Aron megtudta, hogy James Franco fogja őt alakítani elmondta, hogy biztosra veszi, hogy hitelesen el fogja tudni őt játszani?

10) A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

Tudtad, hogy…?

… amikor Desmond T. Doss-t megkérdezték hogy hány katonát mentett meg, ő körülbelül 50-et mondott? Egy szemtanú szerint azonban közel 100-at, végül megegyeztek 75-ben.

Ez volt Brendan Fraser hosszú éveken át tartó eltűnésének az oka

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·