FILMEZZUNK.HU
Döbbenet! Idris Elba nem elég "fekete" a BBC sokszínűségért felelős igazgatója szerint

Döbbenet! Idris Elba nem elég “fekete” a BBC sokszínűségért felelős igazgatója szerint

2416

Döbbenet! Idris Elba nem elég “fekete” a BBC sokszínűségért felelős igazgatója szerint

A BBC sokszínűségért felelős igazgatója szerint, a Sierra Leonei születésű Idris Elba nem elég fekete. A 2010 óta játszott Luther című sorozat főszereplője az igazgató szerint hiteltelenné válik a filmben, mert nincsenek fekete barátai.

10 meglepő érdekesség a szülinapos Idris Elbáról

A Luther egy thriller-krimi tévésorozat, amely a kritikusok és a közönség körében egyaránt rendkívül népszerű. A főszereplő John Luther, akit Idris Elba londoni színész, az Arany Glóbusz nyertese alakít. Luther egy fekete, erős, karizmatikus, intelligens férfi, aki szeret unortodox módszereket alkalmazni a nyomozások során. A politikai korrekt vezetésnek azonban ez nem volt elegendő. A Daily Mail beszámolója szerint,

“a BBC sokszínűségért felelős igazgatója Miranda Wayland bírálta Luther nyomozót, hogy „nem elég fekete ahhoz, hogy valódi legyen”, és „nincsenek fekete barátai, emellett nem fogyaszt karibi ételeket.”

Wayland aegy közelmúltbeli sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a John Luther fekete detektív főszereplésével készült tévésorozat csak felszínesen sokszínű, és hogy az Egyesült Királyság műsorszolgáltatója megpróbálja a jelenleginél is átfogóbb módon ábrázolni a kisebbségeket. Wayland rámutatott, hogy a fekete ember valódi képviseletének biztosítása érdekében a szereplők köré olyan kulturális környezetet kell építeni, amely 100 százalékban tükrözi a hátterüket.

Sokan a karakter, és a színész védelmére keltek, és elutasították Miranda Wayland kijelentéseit. Neil Cross író, Luther megalkotója elmondta, hogy meglepődött a műsorszolgáltató kijelentésein, és ragaszkodik ahhoz, hogy Idris Elba elsősorban azért fogadta el a szerepet, mert a bőrszín nem tekinthető meghatározónak a karakter identitása szempontjából. A sorozatot előállító produkciós iroda hivatalosan is megvédte a karaktert, és kijelentették, hogy rendkívül büszkék arra, hogy a műsor 10 millió nézőt ért el, és a világ 200 országába adták el.

Margot Robbie kipakolt: reszketett a forgatáson a meztelenkedős jelenetnél

(Via Zaol.hu)


Article Tags: · ·