FILMEZZUNK.HU
15 felejthetetlen film a feledhetetlen Jack Lemmon-tól

15 felejthetetlen film a feledhetetlen Jack Lemmon-tól

20773

5. Szenzáció!!! (The Front Page, 1974)

A sztárriporter Hildy Johnson (Jack Lemmon) fel akarja adni viharos foglalkozását, hogy megházasodván, végre nyugalmas életet élhessen. Főszerkesztője azonban nem óhajtja elengedni legjobb emberét, mivel még egy szenzációs sztorit vár tőle egy halálraítéltről.

Szenzáció!!! (The Front Page, 1974)

Tudtad, hogy…?

A nagyszerű komikus színészpáros, Jack Lemmon és Walter Matthau harmadik közös filmje. A film alapjául szolgáló színdarabot 1929. augusztus 14-én mutatták be a Times Square Theaterben, ahol aztán további 275 előadást élt meg.

4. Legénylakás (The Apartment, 1960)

Buddy Baxter nem éppen a legfigyelemreméltóbb dolgozó az irodában. Kollegái mégis felfigyelnek rá, mivel úgy gondolják, legénylakását felhasználhatnánk szeretőikkel való randevúikhoz. Bár Buddy nem helyesli a dolgot, nem akarja végleg kizárni magát az iroda életéből, ezért belemegy a mocskos ügyletbe. Egy nap azonban ott találja a lakásában Miss Kubeliket, a liftes lányt, akibe ő maga is szerelmes, és akit főnöke hagyott faképnél. Úgy dönt, nem tűri tovább a megaláztatásokat.

Legénylakás (The Apartment, 1960)

Tudtad, hogy…?

1993-ig, a Schindler listája győzelméig, ez volt az utolsó fekete-fehér film, amely elnyerte a Legjobb filmért járó Oscar-díjat. Jack Lemmon parádés színészi alakítása Oscar-jelölést, és Golden Globe-díjat ért.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·