FILMEZZUNK.HU
14 évvel a halála után derülhet ki, hogy miért halt meg Brittany Murphy

15 év alatt sem derült ki, miért halt meg Brittany Murphy

33391

15 év alatt sem derült ki, miért halt meg Brittany Murphy

A színésznő 2009-ben halt meg, alig 32 évesen tisztázatlan körülmények közt. A halottkém akkori jelentése szerint a halál elsődleges oka fertőző tüdőgyulladás volt, amelyhez vashiányos vérszegénység és kiterjedt gyógyszermérgezés járult. Murphy férje öt hónappal a színésznő után halt meg, hasonló körülmények között, ugyanabban a házban.

15 híres színész, aki filmforgatás közben vesztette életét

Brittany Murphy csupán 32 éves volt, amikor az édesanyja a zuhany alatt talált rá eszméletlen állapotban lévő lányára. A helyszínre érkező mentők mindent megtettek, hogy megmentsék a lányt, de nem reagált a kezelésre, a kórházba érkezve pedig meghalt. A váratlan tragédia az egész világot sokkolta, hiszen a színésznőnek rengeteg rajongója volt. Az igazságügyi szakértők szerint a halálát tüdőgyulladás és anémia okozta, de szerepet játszhatott a vényköteles gyógyszerek magas szintje is a vérében a hirtelen bekövetkezett tragédiában. Azóta több összeesküvés-elmélet is napvilágot látott: többen úgy vélik, hogy Brittany halálát a drogok okozták, alkohol, esetleg a férje, aki öt hónappal később szintén abban a lakásban hunyt el, ahol Brittany is.

A közelmúltban mutattak be egy dokumentumfilmet Brittany utolsó napjairól, amiből több minden is napvilágot látott. Az interjúalanyok többek közt kitérnek a Brittany férjével, a londoni születésű forgatókönyvíró, Simon Monjackkel kapcsolatos aggályaikra, akivel 2007-ben keltek egybe. A megszólalók azzal vádolják Monjacket, hogy a kapcsolatuk alatt Madonnával és Elle Macphersonnal is randevúzott, illetve többször hazudott arról, hogy agydaganata van. A férfi végül kevesebb mint hat hónappal felesége halála után vesztette életét, ugyanabban a Los Angeles-i házban, hasonló körülmények között.

20 fotó a múltból, amely a hírességek életét mutatja be egy váratlan szemszögből

A dokumentumfilmben nyilatkozók közül többen is gyanúsnak tartják a Murphy halálát övező narratívát. Volt, aki kiemelte, hogy egy egészséges 32 éves nem hal meg csak úgy, míg másvalaki egyenesen kijelentette:

„Simon elvitte őt. Gondoskodott róla, hogy senki se juthasson hozzá.”

„Brittany annyira csodálatos volt. Senki más nem volt hozzá fogható” – emlékezett vissza Kathy Najimy színésznő kolléganőjére, majd elárulta, a sztár akkor találkozott Monjackkel, amikor éppen mélyponton volt.

„Azt hiszem, ekkor zavarodott meg az ítélőképessége, és áldozattá vált. Mindannyian megijedtünk és kiakadtunk. Ki volt ez a fickó?”

A színésznő közeli barátaival és kollégáival készített interjúkat tartalmazó dokumentumfilmet Cynthia Hill rendezte, a producerek szerint az alkotás „túlmutat a bulvárpletykákon, és körüljárja a hollywoodi szexizmus, valamint a párkapcsolati furcsaságok kérdésköreit.”

“Az embereknek elege lett belőlem… nekem is magamból” – Jennifer Lawrence kifakadt

(Via Elle.hu)


Article Tags: · ·