FILMEZZUNK.HU
Matthew McConaughey mindenkit helyretett Hollywoodban a kereszténységgel kapcsolatban

Matthew McConaughey mindenkit helyretett Hollywoodban a kereszténységgel kapcsolatban

1249

Matthew McConaughey mindenkit helyretett Hollywoodban a kereszténységgel kapcsolatban

McConaughey a hollywoodi keresztényellenesség miatt szólalt fel. Hollywoodban sokan tapasztaltunk előítéletet a keresztényekkel szemben. A szórakoztató ipar szinte a keresztényellenesség szimbólumává vált, s ferde szemmel néznek azokra, akik fontosnak tartják a keresztény értékeket. Emiatt néhány hollywoodi színész nem is igazán meri felvállalni a hitét, mert félnek, hogy kollégáik kiközösítik őket. Az Oscar-díjas színész nemrég nyíltan beszélt róla, hogyan korlátozzák Hollywoodban a keresztény megnyilvánulásokat. Habár McCaughney elmondása szerint neki személyesen nem származott ebből problémája, többször tanúja volt, ahogy másokat hátráltattak a hitük felvállalásában.

Matthew McConaughey kisfia tiszta apja – Friss fotókon a 10 éves Livingston

A színész nemrég Joe Rogan podcastjében mutatta be a közelmúltban megjelent életrajzi művét, a „Greenlights”-t (Zöldlámpa), s a beszélgetés során részletesen kitért a hollywoodi keresztények ügyére. Elmondása szerint többen azért válnak nem kívánatos személlyé, mert az alapvetően jó cselekedeteiket egyesek rossznak tartják.

„De könyörgöm, hol a megbocsátás? Nem lehet valakit csak úgy semmibe venni”

– mondta McCaughny. Rogan kérdésére, hogy McCaughney fel tud-e idézni olyan konkrét esetet, amikor diszkriminálták, a színész válaszul elmondta, hogy neki nem volt ezzel problémája, de többször tapasztalta, hogy a kollégái meghátráltak, mikor arra került volna sor, hogy nyilvánosan felvállalják a hitüket.

„Többször előfordult egy-egy díj átvételekor, hogy a színpadon állva észrevettem a tömegben olyanokat, akikkel több alkalommal is együtt imádkoztunk vacsorák előtt. Amikor nyilvánosan köszönetet mondtam Istennek, láttam ezeken a kollégákon, hogy tapsra emelték a kezüket, de végül inkább csendben maradtak, mert megijedtek a gondolattól, hogy ez rossz fényt vetne rájuk”.

Elmondta, hogy az emberek sok esetben a többiek reakcióját figyelik, ha egy beszédben szóba kerül a hit, s nem tapsolnak, nehogy a jövőben emiatt hátrány érje őket. Habár McCaughney felfigyelt ezekre a momentumokra, nem ítéli el emiatt a színésztársait és kollégáit.

Feleségével, Camillával

McConaughey 2014-es emlékezetes díjátadó beszédében, amikor a legjobb színésznek járó díjat vehette át a „Mielőtt meghaltam”-ban nyújtott alakításáért, elmondta, hogy Isten olyan lehetőségekkel áldotta meg élete során, amikről tudja, hogy nem magának és nem is más embereknek köszönhet.

„(Isten) bizonyította számomra, hogy az egy tudományos tény, hogy a hála visszatérül” folytatta a színész. „Mikor megismered Istent, szerzel egy barátot és önmagadban is új barátra találsz”.

McConaughey kifejtette, hogy a tudomány Isten által alkalmazott tevékenység, s a hit és a tudomány nem zárja ki egymást, nem egymásnak ellentmondó fogalmak, sőt összetartoznak. Összegezve elmondta, hogy „sok nagy igazság van, ami a Biblián alapszik”. A podcast interjúban feltárta a színész, hogy szerinte a Biblia és a tudomány világa miként dolgoznak össze. Később elmondta gondolatait a Black Lives Matter mozgalommal és a rendőrség támogatását megvonó követelésekkel kapcsolatban is. Kifejtette, hogy egységre kéne jutni abban, hogy szükség van törvényre és szabályokra, de szembe kell nézni a ténnyel, hogy van néhány problémás egyén a rendőrség köreiben.

“Őket „vagy jobban ki kéne képezni vagy eltávolítani”

– mondta, majd hozzátette, nem érti, hogy a rendvédelem finanszírozásának megvonása hogy tudná helyrehozni a közösség és a rendőrség kapcsolatát, azzal inkább csak szítanánk a tüzet. Hozzátette, hogy azt a pénzt inkább jobb képzésekre lehetne fordítani és reményét fejezte ki, hogy sikerül újra felépíteni a bizalmat.

"Isten csodálatos kegyelme miatt áldottnak érezem magam" - Matthew McConaughey

A McConaughey család

McConaughey metodista neveltetést kapott. A szülei tudatosan a Bibliából választottak neki nevet, ez az oka annak, hogy sose becézték „Matt”-nek.

„Anyám azt mondta: ’Matthew-nak hívnak. A Bibliából választottam neked nevet. Tehát nem Matt és ne is válaszolj, ha valaki Matt-nek szólít”

– mesélte, majd hozzátette, hogy ha valaki Matt-nek hívja, megkéri, hogy szólítsa Matthew-nak, írja a Hollowverse. Mikor McConaughey feleségül vette a brazil model és dizájner Camila Alves-t, katolikus szertartásuk volt, ami furcsa, hiszen a színész a mai napig gyakorló metodista. A katolikus esküvő talán annak tudható be, hogy McConaughey mégis közelebb érzi magához ezt az irányvonalat. Mindig üdítő hallani, mikor hollywoodi színészek nyíltan beszélnek a hitükről. Reméljük McConaughey több olyan szerepet kap majd, ami megerősíti a hitében.

10 híresség, aki áttért a kereszténységre és ezt nem fél bevallani

//Bozsó//

(Via Beliefnet.com)


Article Tags: · · · · ·