FILMEZZUNK.HU
20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

20 meglepő érdekesség az Amerikai szépség című filmről

3908

6. A film eredeti forgatókönyve számos változáson esett át, mire elnyerte végleges formáját. Az átírások során például kikerült egy Frankkel kapcsolatos cselekményszál is. A háttértörténet Frank férfiszeretőjét mutatta volna be, akivel Vietnámban volt viszonya.

7. A közhiedelemmel ellentétben az Amerikai szépség poszterén nem Mena Suvari hasa látható, aki a filmben Angela Hayes karakterét játszotta el, hanem egy Chloe Hunter nevű modell, aki később kevésbé sikeres mozikban kapott szerepet.

20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

8. Angela szerepére a kilencvenes évek egyik legfelkapottabb gyermekszínészét Kirsten Dunstot is felkérték. Azonban az akkor mindössze tizenöt éves színésznő a forgatókönyv áttanulmányozása után elutasította az ajánlatot, ugyanis nem állt rá készen hogy intim közelségbe kerüljön Kevin Spacey-vel.

9. A film bemutatásakor Thora Birch 17 éves volt, ez pedig komoly bonyodalmakat okozott a mindössze pár másodperces vetkőzős jeleneténél. Ugyanis az Államokban érvényes törvények alapján ehhez írásos szülői engedélyre volt szüksége, ráadásul a forgatáson a gyermekvédelmi szerveknek is képviseltetni kellet magukat. A lány szülei habozás nélkül megadták az engedélyt a szóban forgó képsor felvételére, mert úgy gondolták, hogy az nagyon fontos a karaktere jellemfejlődése szempontjából.

20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

10. A film azon képsora ahol Lester a Smiley Burgernél dolgozik, eredetileg éjszaka rögzítették. A nappali körülmények csak utólagosan lettek helyreállítva.

20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·