FILMEZZUNK.HU
20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

20 meglepő érdekesség az Amerikai szépség című filmről

3901

11. A készítők egy merőben eltérő lezáráson gondolkoztak, ahol Ricky (Wes Bentley) és Janey (Thora Birch) lesz megvádolva Lester meggyilkolásával. Azonban a tesztközönség megvétózta az ötletet, így a finálé újraforgatásra került.

20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

12. Alan Ball forgatókönyvíró saját elmondása szerint a valóságban is találkozott a zacskós jelenettel, ami a film legikonikusabb mozzanatának számít. Alan a World Trade Center plázájában ebédelt, amikor teljesen megérintette a szélben táncoló nejlonzacskó látványa, és ezt egy az egyben beleírta a szkriptbe. 

13. Annál a jelenetnél, amikor Carolyn rajtakapja férjét, Lestert, hogy magát kényezteti mellette az ágyban, az volt a rendező, Sam Mendes kérése a Lestert alakító Kevin Spacey-hez, hogy improvizáljon minél több eufemisztikus szinonimát a dologra. Mendes ezzel nemcsak a helyzet komikumát akarta kiaknázni, hanem azt szerette volna, ha a jelenet őszintének, nem begyakoroltnak tűnik. A felvételkor végül Spacey nem kevesebb mint 35 vicces fordulattal állt elő, viszont vagy tízszer fel kellett venni a jelenetet, mivel a Carolnyt megformáló Annette Bening nem mindig bírta ki röhögés nélkül. Kevin 35 improvizációjából 3 került bele a filmbe.

14. A cím egy bizonyos rózsafajtára utal, aminek nagyon szép a virága, de hajlamos rá, hogy a gyökerénél rothadni kezdjen. Ezzel (és a poszteren szereplő szlogennel, a „…look closer”-rel, azaz „nézd meg közelebbről!”-lel) az alkotók arra utaltak, hogy ha megkapargatjuk a tökéletesnek tűnő kertvárosi életet, akkor már nem is olyan tökéletes.

15. A Fitts ezredest játszó Chris Cooper volt az utolsó a színészek közül, akit beválogattak a filmbe – és Cooper csak nehezen állt rá, hogy elfogadja a felkérést, mivel amikor először olvasta a forgatókönyvet, nagyon nyomasztónak találta a karaktert, és nem feltétlenül akart hosszabb időt eltölteni „a fejében”. Ekkor elkezdett kamu kifogásokat keresni magának, sorra vette, hogy mi minden nem tetszik neki amúgy sem a forgatókönyvben, a felesége azonban rápirított, és azt mondta: ha fél eljátszani a figurát, akkor annál inkább el kéne játszania.

20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·