FILMEZZUNK.HU

A 10 legjobb film, amelyben gyerekek kapták a főszerepet

36166

6. Életem a szörf /Soul Surfer, 2011/

Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb), egy fiatal lány, aki roppant tehetséges szörfös. Mindenki úgy véli szép jövő előtt áll, és hatalmas bajnok válhat belőle. Azonban a sors közbeszól, és egy alkalommal a lányt szörnyű cápatámadás éri. Szülei (Helen Hunt és Dennis Quaid) azonnal kórházba szállítják, de sajnos a lány így is elveszti egész bal karját. A tragédia őt és egész családját lesújtja, azonban Bethany nem adja fel, és elhatározza, hogy még fél karral is visszaszáll a deszkára, és elindul a világbajnokságon. A film Bethany Hamilton igaz történetén alapul.

Életem a szörf /Soul Surfer, 2011/

5. Kóristák /Les choristes, 2004/

1949, Franciaország. Clément Mathieu, a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanáriállást egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben. Az igazgató, Monsieur Rachin által bevezetett és alkalmazott kemény, rideg nevelési módszerek megdöbbentik az új tanárt. A zene varázsának és a közös éneklésnek köszönhetően azonban Mathieu-nek sikerül megváltoztatnia a gyerekek hétköznapjait.

Kóristák /Les choristes, 2004/

4. Dennis, a komisz /Dennis the Menace, 1993/

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát, pokoli grimaszokban rángatózik az arca, artikulátlan hörgések törnek fel a mellkasából és habozni kezd a szája. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el.

Dennis, a komisz /Dennis the Menace, 1993/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·