FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb Keira Knightley film, amit feltétlen látnod kell

A 8 legjobb Keira Knightley film, amit feltétlen látnod kell

38751

4. Szerelemre hangszerelve (Begin Again, 2013)

Greta (Keira Knightley) és Dave (Adam Levine) szerelme a főiskola óta tart. Kapcsolatukon kívül a munkában is társak, közösen szerzik a dalokat, amelyekkel Dave lép fel. A sors úgy hozza, hogy Dave kap egy New York-i lehetőséget, így mindketten a metropolisba költöznek. A férfinek azonban hamar a fejébe száll a dicsőség, és szakít kedvesével. A csalódottságában szomorkodó lánynak nem kell sokáig várnia, találkozik valakivel, aki megváltoztatja az életét. Mindeközben fény derül arra is, hogy Greta is tehetséges énekes.

Szerelemre hangszerelve (Begin Again, 2013)

Tudtad, hogy…?

Keira Knightley a film kedvéért megtanult gitározni. Ebben segítségére zenész férje, James Righton volt. Knightley bevallása szerint azonban a gitárórák majdnem váláshoz és gyilkossághoz vezettek. Knightley-t csak azt követően kérték fel a főszerepre, miután Scarlett Johansson visszautasította azt. Ebben a filmben debütált a filmvásznon a Maroon 5 énekese, Adam Levine.

3. Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

A történet helyszínét London városa adja, amit inkább szomorkás időjárásáról, mintsem romantikus hangulatáról szoktak ismerni. Itt él és esik szerelembe többek között a nőtlen miniszterelnök, egy árva kisfiú, a kivénhedt rocksztár, és egy kiábrándult író. Az élet nem habostorta, valakinek összejön, valakinek nem, és valaki pont ezért érezheti magát szerencsésnek, vagy éppen szerencsétlennek, hogy eltalálta Ámor nyila. A szövevényes szerelmi szálak összegubancolódásához és kibontakozásához tökéletes alaphangulatot ad a karácsony előtti elvarázsolt világ. A végkifejlet boldogsággal teli, vagy izgalmasan bonyodalmas, esetleg keserédes, de mindenesetre sosem unalmas.

Az eredeti szereplőkkel elkészült az Igazából szerelem folytatása

Tudtad, hogy…?

Amikor Keira Knightley karaktere, Julia elmegy Mark stúdiójába, hogy elkérje az esküvői felvételeket, a polcon látható a Rear Window című film másolata, amely éppen a voyeurizmusról szól, vagyis arról a jelenségről, amikor a tudta nélkül vesznek fel vagy figyelnek meg valakit. Mark éppen ezt teszi Julia-val a filmben.

2. Büszkeség és balítélet (Pride & Prejudice, 2005)

A film a 18. századi Angliában játszódik. A Bennet család, vagyis Mr. Bennet (Donald Sutherland), felesége és öt lánya Hartfordshire-ben élik polgári kis életüket. Anyagi biztonságuk egyelőre az apjuk vállán nyugszik, de már eladósorba kerültek a lányok. Szüleik szeretnék lányaikat tehetős emberhez férjül adni, ám a kilátások nem túl kecsegtetőek, mígnem egy napon a városba költözik a gazdag agglegény, Mr. Bingley (Simon Woods). Tehetős barátai között talán akad megfelelő kérő minden lány számára. Jane (Rosamund Pike), a legidősebb be is veti magát, igyekszik eltekerni Mr. Bingley fejét. Húga, a vadóc Lizzie (Keira Knightley) pedig csakhamar Bingley barátjával, a jóképű Mr. Darcyval (Matthew Macfadyen) kezd el ismerkedni. A levegő megtelik szerelemmel, ármánnyal és töménytelen mennyiségű pletykával. A helyzet szomorú fordulatot vesz, amikor Mr. Bingley hirtelen visszautazik Londonba.

8 dolog, amit nem gondoltál volna a Büszkeség és balítélet című filmről

Tudtad, hogy…?

Keira Knightley a film forgatása alatt már a Domino (2005) című filmben kapott szerepére készült. Haját rövidre vágta és elkezdett erősíteni, ezért a forgatásokon parókát viselt, és hosszú ujjú ruhát, hogy ne látszódjanak szálkás izmai. Elizabeth Bennet szerepére Romola Garait is meghallgatták. Később a Vágy és vezeklésben (2007) Garai alakította Knightley testvérét.

1. A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, 2003)

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant (Keira Knightley) a rettegett Barbossa kapitány  (Geoffrey Rush) elátkozott kalózhajójáról. A kovácsinasból lett tengerész génjeiben benne van a kalózkodás és kaland, azonban újdonsült barátjának nem csupán a lány visszaszerzésén jár az esze, hanem hajóját, a Fekete Gyöngyöt is meg akarja kaparintani, veszélybe sodorva ezzel a küldetést.

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka 2003

Tudtad, hogy…?

Az egyik éjszakai jelenet felvételét követően, a hajó, melyen Keira Knightley tartózkodott, léket kapott és süllyedni kezdett. Csupán hárman tartózkodtak rajta, senki nem sérült meg, azonban a későbbiekben a hasonló jeleneteket már stúdióban vették fel. Knightley a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára. Sparrow szerepét Robert De Nironak is felajánlották, ám ő azzal az indokkal utasította el az ajánlatot, hogy túl sok kalóz film bukott meg az utóbbi időkben. A film főszerepére Matthew McConaughey neve is felmerült.

Az asszisztensét vette el feleségül – Ő Steven Seagal ritkán látott felesége

Ha kihagytuk volna kedvenc alkotásodat az Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölt színésznőtől, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·