FILMEZZUNK.HU
Jack Nicholson legjobb filmjei

10 legjobb film, amit kötelező látni a legendás Jack Nicholson-tól

47203

4. Száll a kakukk a fészkére (1975)

Patrick McMurphyt (Jack Nicholson) elítélik kisebb-nagyobb bűncselekményeiért. Ő azonban nem szeretne börtönbe menni, ezért eljátssza az elmeháborodottat. Nemsokára az elmegyógyintézetben találja magát, ahol megismerkedik a gonosz nő megtestesítőjével, Ratched nővérrel (Louise Fletcher). Az intézetben az orvosok nem veszik emberszámba a bentlakókat, ami ellen egyedül Patrick lép fel. Egy ideig azt hiszi, hogy különb a többi bent lévő dilisnél, de lassan rájön, hogy az ő fejében sincs minden rendben. Jack szó szerint magáévá tette a szerepet és alakításáért Oscar-díjat kapott.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

Tudtad, hogy…?

Randle McMurphy szerepére több színész neve is szóba került. Kirk Douglas már túl öreg volt a szerepre, de mielőtt a végleges választás Jack Nicholson-ra esett volna, felmerült Gene Hackman, Marlon Brando és Forman személyes kedvencének is a neve, Burt Reynolds-nak. A film egy Guiness-rekorddal is büszkélkedhet, ugyanis 1976 elejétől 1987 végéig folyamatosan vetítették Svédországban.

3. Batman – A denevérember (1989)

Gotham Cityben a rendőrség tehetetlen a bűnözőkkel szemben, a város csak egyvalakiben bízhat. Az éjszaka fekete lovagja nem más, mint Batman, a denevérember, de hogy kicsoda ő valójában, nem tudja senki. A semmiből bukkan fel, s dolga végeztével köddé válik. Joker – akit Jack Nicholson kegyetlenül, őrülten és velejéig romlottan formáz meg – személyében viszont méltó ellenfélre talál.

Ennyit keresnek a sztárok egy 200 milliós blockbuster filmmel

Tudtad, hogy…?

A Jokert játszó Jack Nicholson nem fix összegez, hanem részesedést kért a film bevételeiből, és mivel a Batman hatalmas siker lett, 1989-ben ő lett minden idők legjobban fizetett színésze.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·