FILMEZZUNK.HU
Jack Nicholson legjobb filmjei

10 legjobb film, amit kötelező látni a legendás Jack Nicholson-tól

47136

2. A tégla (2006)

Az ír maffia fiatal tagja Colin Sullivan (Matt Damon) felvételt nyer a rendőrtiszti akadémiára, ahol az a feladata, hogy minél magasabb posztot szerezzen magának és jelentsen igazi megbízójának Frank Castellonak (Jack Nicholson). Eközben Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) szintén a rendőrtiszti főiskola elvégzése után beépül a maffiába és azt a megbízatást kapja, hogy kerüljön minél közelebb Frank Castellohoz. Mindketten új barátokra lelnek, új szövetségekre találnak munkájuk közben. Egy idő után mindketten rájönnek, hogy egy hozzájuk hasonló tégla van a másik oldalon és aki először leplezi le a másikat, annak talán több esélye lesz az életben maradásra! A maffiavezért alakító Jack Nicholson rendkívül jól játszik a filmben, amely teljesítményéért Globe-jelölést kapott!

A tégla 2006

Tudtad, hogy…?

Jack Nicholson azért vállalta el Frank Costello szerepét, mert az elmúlt tíz évben többnyire vígjátékokban szerepelt, s ezúttal újra gonosztevőt akart játszani. Megemlítette, hogy Costello karakterét a “gonosz végső megtestesülésének” véli. Jack Nicholsonnak eredetileg egy Boston Red Sox-sapkát kellett volna viselnie, ezt azonban elutasította. A filmben ehelyett kedvenc csapata, a New York Yankees sapkáját láthatjuk rajta.

1. A bakancslista (2007)

Edward Cole (Jack Nicholson) és Carter Chambers (Morgan Freeman) haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent szeretnének még megtenni haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot. A könnyfakasztó dráma egyszerre vicces és szomorú, a két filmes csillag teszi igazán felejthetetlenné!

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Tudtad, hogy…?

Jack Nicholson valóban leborotválta a fejét a film kedvéért, míg Morgan Freeman a kopaszságát a maszkmesterek leleményességének köszönheti. Carter gépész, ez volt a valódi foglalkozása Morgan Freemannek is, amikor az Egyesült Államok légierőjénél dolgozott.

Így néz ki ma a Hetedik mennyország imádott Lucyja: a 43 éves színésznő bájos anyukává vált

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jack Nicholson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·