FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni

53986

3. Szemtől szemben (Heat, 1995)

Kétszeres gyilkosság végződő fegyveres rablás tetteseit keresi Vincent Hanna, a Los Angeles-i zsaru. Nyomára is akad Neil McCauley bandájának, mely éppen egy újabb, még nagyobb zsákmányt ígérő bűntény tervén dolgozik. A baj csak az, hogy a két szembenálló férfi mestere a szakmájának. Profi rendőr küzd a profi rabló ellen. Bár tudják, hogy párharcukat csak egyikük élheti túl, mégis valamiféle barátság alakul ki köztük. De az összecsapás így is elkerülhetetlen…

szemtől szemben 1995

Tudtad, hogy…?

Ez az első film, amelyben Robert De Niro és Al Pacino közös jelenetben játszanak együtt. Bár mindketten szerepeltek az 1974-ben bemutatott A keresztapa 2.-ben, de közös jelenetük nem volt. Christopher Nolan bevallása szerint ebből a filmből merített ihletet Batman és Joker párviadalához A sötét lovag című filmjében.

2. Egy asszony illata (Scent of a Woman, 1992)

Frank Slade hadnagy egy gránátrobbanás következtében megvakult, s ez keserű, szinte elviselhetetlenül cinikus emberré tette őt. Elhatározza, hogy New York-ba utazik, ahol életében utoljára áldozik az élet örömeinek, majd utána önkezével vet véget az életének. Az útra elkíséri őt Charlie Simms, egy előkelő internátus diákja.

Egy asszony illata (Scent of a Woman, 1992)

Tudtad, hogy…?

Al Pacino többször is járt a forgatás alatt egy vakok számára fenntartott intézményben, és úgy próbálta gyakorolni a vakságot, hogy nem hagyta a szemének a dolgokra való koncentrálást. Pacino a method acting szellemében sokszor még a forgatási szünetekben is szerepeben maradt.

1. Keresztapa-trilógia (The Godfather-trilogy, 1972-1974-1990)

Don Vito Corleone, az Olaszországból az USA-ba bevándorolt családi klán feje “üzletemberként” kapcsolatban áll az amerikai alvilág legkülönbözőbb köreivel. Erkölcsi fenntartásait csupán egy dologgal kapcsolatban őrizte meg: megtagadja, hogy kapcsolatait az egyre jövedelmezőbb kábítószerüzlet kiépítésére és fedezésére használja fel. Ezzel heves bandaháborút robbant ki, amelyben vérbosszú vérbosszút követ, és az egymással versengő családok kölcsönösen megtizedelik egymást. Halála előtt a nagy tekintélyű, öreg “keresztapának” még sikerül fegyverszünetet kötnie, de fia, Michael vezetésével tovább folyik a viszálykodás.

Keresztapa (The Godfather, 1972)

Tudtad, hogy…?

A producerek erőltették, hogy Michael Corleone szerepét Warren Beatty kapja, majd amikor Francis Ford Coppola hosszasan győzködte őket Al Pacino tehetségéről, ezzel a mondattal zárták le a vitát: “oké, legyen a törpe”. Robert Duvall-t, James Caan-t és Al Pacino-t is ugyanúgy a legjobb férfi mellékszereplő Oscar díjra jelölték abban az évben. Egyikük sem kapta meg.

Sandra Bullock egy három évtizedes, Keanu Reeves-szel kapcsolatos titokról rántotta le a leplet

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Al Pacino produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·