FILMEZZUNK.HU
10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

464

5) Amitabh Bachchan – Black (2005)

10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

A Helen Keller története alapján készült Black című bollywoodi film egy siketvak nő, Michelle (Rani Mukerji) és idős, alkoholista tanára, Debraj (Amitabh Bachchan) kapcsolatát követi nyomon. A film társírója, rendezője és társproducere Sanjay Leela Bhansali, az indiai filmművészet legendája. Úgy tűnik, Amitabh Bachchan álma volt, hogy együtt dolgozhasson a híres rendezővel. Annyira örült, amikor Bhansali felajánlotta neki a filmben való szerepvállalást, hogy nem volt hajlandó semmilyen fizetséget elfogadni. Bachchan később azt mondta egy blogbejegyzésben:

“Egyszerűen szerettem volna Sanjayval dolgozni, miután láttam az összes többi munkáját, amit csinált… És amikor jött a lehetőség, az eléggé lehengerlő volt. Nem fogadtam el semmilyen fizetést a filmért… Már az is elég volt, hogy részese lehettem egy ilyen vállalkozásnak!”

6) Adam Levine – Szerelemre hangszerelve (2013)

zerelemre hangszerelve (2013)

A Once című musicalfilm sikere után John Carney 2013-ban a Szerelemrehangszerelve című zenés vígjátékkal tért vissza. A Keira Knightley-t, Mark Ruffalót és Hailee Steinfeldet is felvonultató Szerelemre hangszerelve egy énekes-dalszerzőt követ, akit egy New York-i lemezkiadó vezetője fedez fel.

Egy másik nagy név, aki a Szerelemre hangszerelvében szerepelt, a Maroon 5 frontembere és énekese, Adam Levine volt. Ő volt az egyetlen személy, akit Carney figyelembe vett Dave szerepére. Levine egy Carney-val való Skype-találkozó után érdemelte ki a szerepet, és visszautasította a filmért járó fizetést. Arra a kérdésre, hogy miért, Levine azt mondta, hogy már így is gazdag, és nem érdekli a pénz. “Jó élményeket akarok szerezni” – tisztázta a USA Todaynek adott interjújában. “Teljesen másképp akarom kezelni [a színészkedést], mert abban a szerencsés luxusban van részem, hogy nem kell a pénz szempontjából gondolkodnom”. A Szerelemre hangszerelve volt Levine színészi debütálása nagyjátékfilmben.

7) Bruce Willis – Négy szoba (1995)

10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

A Négy szoba, amely lazán a legendás író, Roald Dahl művein alapul, egy fekete komédia-antológia: négy különböző történet, amelyek mindegyikét más-más személy írta és rendezte, és amelyek mind egybefonódnak szilveszter éjszakáján a fiktív Hotel Mon Signorban. Érdekesség: az egyik író és rendező Quentin Tarantino.

Bruce Willis Quentin Tarantino Négy szoba című szegmensében tűnt fel szórakozásból és a rendezőnek tett szívességből. Emiatt a szerepért nem fogadott el pénzt. Ez nagyon menő volt Willistől – ami nem volt menő, az a SAG reakciója erre a döntésre. Willis megsértette a SAG szabályait, mert fizetés nélkül szerepelt egy filmben, még akkor is, ha ez önszántából történt. A SAG perrel fenyegette meg Willist, hacsak nem hagyják ki a nevét a stáblistáról. Willis szerepe tehát nem csak hogy nem volt fizetve, de még kredit nélkül is maradt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·