FILMEZZUNK.HU
10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

462

8) Christopher Lee – A vesszőből font ember (1973)

10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

A vesszőből font ember egy brit népi horrorfilm, amely egy gyanútlan rendőrt követ egy elszigetelt skót szigetre, ahol a lakosok a kelta pogányság egy különös formáját gyakorolják. Az 1973-as eredetit, amelyet nem szabad összetéveszteni a hírhedt Nicolas Cage remake-kel, amely számtalan vicces internetes mémnek adott otthont, az 1970-es évek egyik legnagyobb horrorfilmjeként tartják számon.

Jóval azelőtt, hogy legendás színész lett volna, Christopher Lee a Hammer Productions ikonikus brit horrorfilmjeiben nyújtott munkájáról volt ismert, például amikor 1957-ben Frankenstein szörnyét alakította. Lee azonban szívesen elszakadt a Hammer filmjeitől, és más szerepeket is elvállalt. Bár A vesszőből font ember is egy újabb horrorfilm volt, a történet és a kelta pogány vezér szerepe mégis felkeltette Lee érdeklődését; ez a film különbözött az addigi tipikus horrorfilmektől. A film minimális költségvetése miatt Lee visszautasított minden fizetést a filmért. És nem ő volt az egyetlen. A stáb és a stáb több tagja is kénytelen volt lemondani a fizetésről. Lee-t azonban ez látszólag nem zavarta. Ő lett A vesszőből font ember legnagyobb bajnoka, és mindig is úgy tekintett rá.

9) Beyoncé – Cadillac Record: Csillogó fekete lemezek

10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

A Cadillac Records egy életrajzi film, amely az 1940-es évek elejétől az 1960-as évek végéig tartó zenei korszakot mutatja be. Olyan neves zenészek bimbózó karrierjét követi nyomon, akik a chicagói lemezkiadó vezetőjével, Leonard Chess-szel (Adrien Brody) dolgoztak együtt, mint Etta James (Beyoncé) és Chuck Berry (Yasiin Bey alias Mos Def).

Etta James egész életében heroin- és drogfüggőséggel küzdött. Hogy felkészüljön a szerepre, Beyoncé időt töltött a Phoenix House-ban, egy nonprofit drog- és alkoholrehabilitációs szervezetben, ahol gyógyulófélben lévő függőkkel érintkezett. Beyoncé valójában 4 millió dollárt kapott a Cadillac Recordsban játszott szerepéért. De minden fillérjét a Phoenix House-nak adományozta. Mit számít 4 millió dollár valakinek, aki egyébként is több mint 500 millió dollárt ér?

10) Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell – Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (2009)

10 alkalom, amikor a színészek ingyen dolgoztak egy filmnek

A Terry Gilliam által rendezett Doctor Parnassus és a képzelet birodlama egy színtársulatot és misztikus vezetőjüket, Doctor Parnassust követi, aki a halhatatlanságért eladta lelkét az ördögnek. Most egyetlen lánya lelkének szabadságáért harcol, miközben álomvilágokon és fantáziadús tájakon vezeti át a nézőket.

Heath Ledger volt az eredeti, és kezdetben egyetlen Doktor Parnassus. A színész azonban a forgatás egyharmadánál tragikus módon elhunyt, ami miatt a forgatás ideiglenesen felfüggesztésre került. A film befejezéséhez Gilliam három színészt castingolt újra Doktor Parnassus szerepére, akik mindhárman a karakter egy-egy különböző iterációját jelenítették meg egy-egy álomvilágban: Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell. Ledger iránti tiszteletből mindhárom színész az egyetlen lányának, Matildának adományozta a fizetését. Doctor Parnassus és a képzelet birodlama jelzi Ledger utolsó filmes szereplését.

//Manó Málna//

Ennek a filmnek köszönheti Heath Ledger, hogy az egész világ megismerte őt

(Via Moviweb.com)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·