A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

36324

A legjobb posztapokaliptikus filmek

Mindenek előtt tisztázzuk a kedves Olvasóinkkal, hogy mit is jelent a posztapokaliptikus film fogalma. A közeli jövőben játszódik, valamilyen katasztrófa (földrengés, atomháború, zombi-apokalipszis stb.) után. Az emberi civilizáció összeomlott, az egész bolygót romvárosok és radioaktív sivatagok borítják, a túlélésért való küzdelem folyik. Jellegzetes elemei a zombik, banditák és páncélozott autók, kamionok. Így, hogy tisztáztuk vágjunk is bele! Íme az általunk legjobban kedvelt 15 posztapokaliptikus film.

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mi az a posztapokaliptikus film, amit feltétlenül ajánlanál másnak! Természetesen az általunk összeállított 15 legjobb posztapokaliptikus film saját véleményen alapszik!

15. Omega ember (The Omega Man, 1971)

Üdvözöljük a jövőben! A jövőben, ahol az emberiséget egy kegyetlen háború biológiai fegyvere, egy szörnyű vírus tizedelte meg. Los Angeles most szél fútta, elhagyatott szellemváros, ahol a napsütötte utcákon csupán Neville (Charlton Heston) furikázik járgányán, hogy túlélőkészletét feltöltse. Ám el kell rejtőznie mielőtt lemegy a nap, ugyanis ekkor merészkedik elő a többi földlakó. Ők alkotják a Családot, a fertőzött, mutáns, gonosz új nép szövetségét. Egy nap Neville találkozik Lisával (Rosalind Cash) és egy csoport egészséges gyermekkel. Innentől Neville célja emberi fajunk megmentése lesz.

Omega ember (The Omega Man, 1971)

14. Feledés (Oblivion, 2013)

Jack Harper (Tom Cruise) az utolsó robotrepülő szereplők egyike. A Föld kihalt, és egy hosszú háború következményeként a felismerhetetlenségig megváltozott. Jack küldetése a végéhez közeledik, ám életét teljesen felforgatja egy gyönyörű idegen, aki hajójával a Földre zuhant. A férfi számára hamarosan világossá válik, hogy semmi sem az, aminek korábban hitte, az emberiség sorsa pedig egyedül rajta áll.

Feledés (Oblivion, 2013)

13. Sztalker (Stalker, 1979)

A fantasztikus történet a Földet egykor meglátogató jövevényekről szól. Távozásuk után hátrahagynak egy zónát, amiről úgy gondolják, hogy az emberi létre káros hatással van, ezért senki nem lépheti át. De mint minden, ami tilos, rendkívüli érdeklődést vált ki. Különféle emberek igyekeznek behatolni és létrejön egy új foglalkozás is, amit sztalkernek neveznek.

Sztalker (Stalker, 1979)

12. Wall-E (WALL-E, 2008)

Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt-takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom- és hulladékkezelő – E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot. EVA az égből érkezik egy űrhajóval, s látszólag keres valamit. Mikor megtalálja, úgy távozik, ahogy érkezett. WALL-E-t azonban az érzelmei arra hajtják, hogy vele tartson, felkapaszkodik a távozó űrhajóra, majd átszeli így a galaxist, hogy ezzel megkezdődjön élete nagy utazása, illetve kalandja, melynek során egyrészt küldetést talál magának, másrészt egy jó barátot.

Wall-E (WALL-E, 2008)

11. Az ember gyermeke (Children of Men, 2006)

A Föld tartalékai 2027-re teljesen kimerültek. A jövő reménytelen, 19 éve már gyerekek sem születnek. Nagy-Britannia az egyetlen ország, mely militarista-imperialista politikájának köszönhetően túléli az egyre fokozódó belső harcokat. Viszont elképesztő mennyiségű illegális menekült köt ki a szigetország partjainál, akik a jobb élet reményében próbálnak beszökni, őket azonban internálótáborokba szállítják. Theo (Clive Owen), az egykori aktivista kiégett a sok fájdalom és nélkülözés láttán, az értelmetlen jövő elvette minden hitét. Ám amikor ismeretlenek egy furgon hátuljába tuszkolják, és Julian (Julianne Moore), a megmaradt menekültek jogaiért küzdő titkos szervezet vezetője elé viszik, Theo átértékeli a helyzetét. Julian arra kéri a férfit, hogy juttassa ki Kee-t az országból, mert a nő mindennél értékesebb dologgal rendelkezik: szíve alatt hordja az emberiség talán utolsó reményét.

Az ember gyermeke (Children of Men, 2006)

10. Zombieland (2009)

A világot ellepték a zombik, csak néhány túlélő maradt. Columbusnak (Jesse Eisenberg) megvannak a maga törvényei, ezért lehet még életben. Ha nem tudsz elég gyorsan futni, ha csak egyszer lősz, ha nem ellenőrzöd a kocsid hátsó ülését… akkor neked annyi. Columbus betegesen ragaszkodik a szabályokhoz. Tallahassee (Woody Harrelson) ennél lazább, aki mindennél jobban élvezi a zombiölést. Amikor ők találkoznak, mintha már semmitől sem kellene félniük… Ekkor azonban két lány toppan az életükben a túlélők közül, akik viszont nem bíznak senkiben…

Zombieland (2009)

9. 12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

1997-ben csak a világ lakosságának 1% élte túl a nagy vírusjárványt. 38 évvel később újabb járvány fenyegeti a túlélőket, életbenmaradásuk attól függ, hogy James Cole-nak (Bruce Willis) sikerül-e információkhoz jutnia a a vírus természetéről. Ehhez azonban vissza kell utaznia a múltba, küldetése pedig már az elején nem várt akadályokba ütközik: nem 1996-ba, hanem 1990-be érkezik. Ahelyett, hogy szabadon kereshetné a vírus mintáit, elmegyógyintézetbe zárják. Egyetlen ember hisz neki, az intézetben dolgozó pszichológus, Kathryn Railly (Madeleine Stowe), akinek segítségével talán sikerül a járvány kirobbantásáért felelős 12 Majom Hadseregének nyomára bukkannia.

12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

8. A majmok bolygója (Planet of the Apes, 1968)

Három űrhajós 2000 éves hibernálás után idegen bolygóra kerül. Itt megfordult a viszony az ember és az állat között. Az emberi lények nyelv és intelligencia nélkül, rabszolgaként élnek egy groteszk majom-civilizáció uralma alatt. Csak egy asztronauta marad életben, s a majmok városába viszik. Menekülés közben felfedezi, hogy a bolygó valójában a Föld, amelyet atomháború pusztított el.

A majmok bolygója (Planet of the Apes, 1968)

7. Túlélők viadala (Snowpiercer, 2013)

2031-ben a Föld felszíne fagyott és lakhatatlan. Az emberiség korszakának vége, csupán néhányan élték túl a katasztrófát, amit a globális felmelegedés elleni meggondolatlan lépések okoztak. A túlélők kis csoportja egy vonaton robog körbe a bolygón, már 17 éve tart zakatolásuk. A vonaton egy sajátos rendszer működik, melyben minden utasnak megvan a maga helye és szerepe. A történelem viszont, mint mindig, most is önmagát ismétli, az elnyomottak fellázadnak az elnyomók ellen.

A Túlélők viadala

6. Terminátor – A halálosztó (The Terminator, 1984)

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.

Terminátor - A halálosztó (The Terminator, 1984)

5. Mad Max (1979)

A poszt apokaliptikus vízió helyszíne Ausztrália. A civilizáció már szinte nyomtalanul eltűnt, portyázó bandák fosztogatnak zsákmány után kutatva, hátha van még valami használható. Max Rockatansky (Mel Gibson), zsaru, férj és családapa volt, miután azonban mindent elvesztett, bőrszerkót húzott, és renegátként éli életét. A férfi igazságosztóként lép fel a velejéig romlott világban. Mad Max egy antihős, aki a bosszú és a feledés reményében rója az utakat.

Mad Max (1979)

4. Az út (The Road, 2009)

A posztapokaliptikus Amerikában az erőszak az úr, a hatalom a különböző bűnbandák kezében van. Egy apa és fia az óceán felé tart, minden egyes nap egy új próbatétel számukra, mely során nem csak a kannibálokkal, de a természet erejével szemben is fel kell venniük a harcot. Egyetlen támaszuk az összetartozás.

Az út (The Road, 2009)

3. Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

A  tudós, Robert Newille (Will Smith) az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bujkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

2. Mad Max – A harag útja (Mad Max: Fury Road, 2015)

A posztapokaliptikus jövőben mindenkinek meg kell küzdenie a javakért és az életben maradásért. Az embertelen körülmények között két lázadó próbál igazságot szolgáltatni. Max (Tom Hardy) nem a szavak, sokkal inkább a tettek embere, aki saját békéjét keresi, miután elvesztette feleségét és gyermekét, Furiosa (Charlize Theron) pedig abban látja a túlélés lehetőségét, ha átkelve a sivatagon hazatér gyermekkori otthonába.

Mad Max: Fury Road (George Miller, 2015)

1. Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

Egy posztapokaliptikus világban járunk. 30 évvel ezelőtt nukleáris katasztrófa történt, mely miatt minden megváltozott. A nap égető, ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, illetve fosztogatók leselkednek a vándorokra. Az ivóvíz kincs. Ebben a világban Éli (Denzel Washington) egy olyan dolgot próbál áthurcolni Amerikán, amelyen az emberiség sorsa múlhat, egy könyvet, melyet mindenáron meg kell védenie. Sajnos úgy néz ki, hogy vannak, akik mindent feltesznek annak érdekében, hogy ezt megszerezzék.

Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mi az a posztapokaliptikus film, amit feltétlenül ajánlanál másnak! Természetesen az általunk összeállított 15 legjobb posztapokaliptikus film saját véleményen alapszik!

(A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell címlapkép forrása)
(A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell: filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download