FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

560

11. Az ember gyermeke (Children of Men, 2006)

A Föld tartalékai 2027-re teljesen kimerültek. A jövő reménytelen, 19 éve már gyerekek sem születnek. Nagy-Britannia az egyetlen ország, mely militarista-imperialista politikájának köszönhetően túléli az egyre fokozódó belső harcokat. Viszont elképesztő mennyiségű illegális menekült köt ki a szigetország partjainál, akik a jobb élet reményében próbálnak beszökni, őket azonban internálótáborokba szállítják. Theo (Clive Owen), az egykori aktivista kiégett a sok fájdalom és nélkülözés láttán, az értelmetlen jövő elvette minden hitét. Ám amikor ismeretlenek egy furgon hátuljába tuszkolják, és Julian (Julianne Moore), a megmaradt menekültek jogaiért küzdő titkos szervezet vezetője elé viszik, Theo átértékeli a helyzetét. Julian arra kéri a férfit, hogy juttassa ki Kee-t az országból, mert a nő mindennél értékesebb dologgal rendelkezik: szíve alatt hordja az emberiség talán utolsó reményét.

Az ember gyermeke (Children of Men, 2006)

10. Zombieland (2009)

A világot ellepték a zombik, csak néhány túlélő maradt. Columbusnak (Jesse Eisenberg) megvannak a maga törvényei, ezért lehet még életben. Ha nem tudsz elég gyorsan futni, ha csak egyszer lősz, ha nem ellenőrzöd a kocsid hátsó ülését… akkor neked annyi. Columbus betegesen ragaszkodik a szabályokhoz. Tallahassee (Woody Harrelson) ennél lazább, aki mindennél jobban élvezi a zombiölést. Amikor ők találkoznak, mintha már semmitől sem kellene félniük… Ekkor azonban két lány toppan az életükben a túlélők közül, akik viszont nem bíznak senkiben…

Zombieland (2009)

9. 12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

1997-ben csak a világ lakosságának 1% élte túl a nagy vírusjárványt. 38 évvel később újabb járvány fenyegeti a túlélőket, életbenmaradásuk attól függ, hogy James Cole-nak (Bruce Willis) sikerül-e információkhoz jutnia a a vírus természetéről. Ehhez azonban vissza kell utaznia a múltba, küldetése pedig már az elején nem várt akadályokba ütközik: nem 1996-ba, hanem 1990-be érkezik. Ahelyett, hogy szabadon kereshetné a vírus mintáit, elmegyógyintézetbe zárják. Egyetlen ember hisz neki, az intézetben dolgozó pszichológus, Kathryn Railly (Madeleine Stowe), akinek segítségével talán sikerül a járvány kirobbantásáért felelős 12 Majom Hadseregének nyomára bukkannia.

12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

8. A majmok bolygója (Planet of the Apes, 1968)

Három űrhajós 2000 éves hibernálás után idegen bolygóra kerül. Itt megfordult a viszony az ember és az állat között. Az emberi lények nyelv és intelligencia nélkül, rabszolgaként élnek egy groteszk majom-civilizáció uralma alatt. Csak egy asztronauta marad életben, s a majmok városába viszik. Menekülés közben felfedezi, hogy a bolygó valójában a Föld, amelyet atomháború pusztított el.

A majmok bolygója (Planet of the Apes, 1968)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·